Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 6. 2015,
12.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 18. 6. 2015, 12.33

8 let

Tokič: Sam sebi sem ustvaril pritisk, skoraj celo noč nisem spal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Namiznoteniški igralec Bojan Tokić se poslavlja od evropskih iger v Bakuju. V 3. krogu ga je s 4:2 (-6, 10, -8, 5, 9, 3) premagal Britanec Paul Drinkhall.

Tokič je začel ekspresno v slogu prejšnjih dni in nasprotniku v prvem nizu dovolil le do šestih točk. Bržkone je bil odločilen za poraz drugi niz, kjer je Novogoričan zaostanek 3:7 spremenil v vodstvo z 9:7, pri 10:9 je imel tudi zaključno žogico, vseeno pa je niz dobil Anglež. "Od začetka sem videl, da nisem tisti pravi, da mi manjka tisti milimeter pri žogici. Če bi izkoristil ta drugi niz, bi bilo morda res drugače, a generalno gledano je bila tekma danes zame katastrofalna," je to pokomentiral Tokič.

V tretjem nizu Tokič še enkrat nakazal, da ostaja v igri in obdržal razliko treh točk iz drugega dela tega niza. Britanec pa je vse bolj prihajal v igro. Uvod četrtega niza je bil do 4:4 še izenačen, sledila je neverjetna serija razigranega Angleža, ki je preostanek tega dela dobil kar s 7:1.

Drinkhall vodstva ni več izpuščal iz rok. Tudi peti niz je bil poravnan do 6:6, pri zaostanku s 6:10 pa je bilo jasno, da bo Tokič, ki se je sicer približal na 9:10, reševal igro v šestem in morebitnem sedmem nizu. Tudi s kančkom sreče je Britanec nato povedel še s 5:1, takrat je Tokič izgubil živce in zalučal lopar ob tla, a to ni spremenilo poteka igre. Britanec je večal prednost do 9:1 in jasno je bilo, da bo Tokić preostanek tekmovanja gledal s tribun.

"Pokazal nisem niti 30 odstotkov tistega, kar sem včeraj. Sam sebi sem ustvaril pritisk, skoraj celo noč nisem spal, želel sem si zmago, saj sem vedel, da z njim še nisem izgubil, danes pa sem odigral katastrofalno. Glava je vroča in kaj pametnega ne morem povedati. Pregorel sem v želji, saj sem videl lepo priložnost in odlično formo iz prejšnjih dveh dni. Zaželel sem si vrhunski izid, ki je bil realno dosegljiv, a sem v želji pregorel. Zato danes nisem pokazal ničesar," je še dejal Tokič.

Ne spreglejte