Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 5. 2023,
19.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

2

Natisni članek

Mirlind Daku NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 14. 5. 2023, 19.30

1 leto

1. SNL, 35. krog

Domžale prek Olimpije na prag Evrope, zadnji v zadnji minuti zabil Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

2

Domžale | Domžale so pred zadnjim krogom najbližje četrtemu mestu, ki kot zadnje vodi v Evropo. | Foto Nik Moder/Sportida

Domžale so pred zadnjim krogom najbližje četrtemu mestu, ki kot zadnje vodi v Evropo.

Foto: Nik Moder/Sportida

V 1. SNL so odigrali predzadnji krog. Začelo se je v Murski Soboti, kjer so domači zaostajali z 1:2, a zmagali s 4:2. Hat-trick je dosegel Mirlind Daku. Z zmago z 2:1 nad nemotivirano Olimpijo so se Evropi najbolj približale Domžale. Četrte so ostale tudi po sobotni večerni tekmi, ko je Koper z 0:2 izgubil v Celju. V nedeljo je Maribor z zdesetkano postavo v zadnji minuti ostal brez treh točk. Tabor je zadel za 1:1. Na zadnji tekmi je na razmočeni zelenici Radomlje z 1:0 premagalo Bravo.

SPINS XI 2023
Sportal Znano, kdo je najboljši v Sloveniji #video

1. SNL, 35. krog:

Sobota, 13. maj:

Nedelja, 14. maj:

Za preobrat hat-trick Dakuja

V Prekmurju so spomladi, po menjavi trenerja, ko je Damirja Čontalo nasledil Dejan Grabić, pričakovali bistveno več. Verjeli so, da si bodo znova zagotovili nastop v Evropi, a so se znašli v godlji, tako da že nekaj časa o Evropi ne odločajo več sami. Najprej so morali zmagati. A naloga proti Gorici, ki si rešuje prvoligaško kožo, ni lahka. Vrtnice so povedle še v osmi minuti, ko je zadel Bernard Karrica. Darick Kobie Morris je poskrbel za izenačenje, a so črno-beli vseeno na glavni odmor odšli z zaostankom. Za 2:1 je zabil Alen Krajnc.

Mirlind Daku | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mirlind Daku Foto: Blaž Weindorfer/Sportida V drugem polčasu pa je vendarle sledil preobrat Mure. Rešitelj pa je bil Mirlind Daku. Ta je bil z 11 goli v prvi slovenski ligi najbolj vroč strelec jeseni. Spomladi pa je do te tekme zabil samo štiri gole. Zdaj pa je 25-letnik s Kosova proti Gorici dosegel kar hat-trick. Prva dva gola v razmaku vsega dveh minut (53. in 55. minuta tekme), tretjega za zmago s 4:2 pa v 69. minuti. Zdaj je pri 18 golih, le še dva za Žanom Vipotnikom

Domžalčani znova premagali Olimpijo

Mario Kvesić | Foto: Nik Moder/Sportida Mario Kvesić Foto: Nik Moder/Sportida Po srečanju v Murski Soboti se je prvoligaško dogajanje nadaljevalo v Domžalah. Olimpija, ki je prvič po petih letih osvojila dvojno slovensko krono, se je vrnila na stadion ob Kamniški Bistrici. Prejšnji teden je na njem z rezervno postavo izgubila proti Radomljam, a je poraz ni pretirano bolel. In izgubila je tudi proti Domžalam (1:2), saj ni igrala posebej motivirano. Eden ključnih mož tekme je bil Franko Kovačević z golom in podajo.

Domžale so poskrbele za prvo nevarnejšo akcijo tekme, ko je v osmi minuti Žiga Repas s prostega strela z leve strani žogo poslal v prečko. Bartol Barišić je v 22. minuti zadel, ko so domači lepo izigrali ljubljansko obrambo, pri čemer je na koncu Barišić po podaji Kovačevića moral žogo zgolj poslati v prazno mrežo. Prav Kovačević pa je v 50. minuti podvojil domžalsko prednost, ko je s 15 metrov žogo poslal pod prečko za svoj 12. gol sezone. V 87. minuti so Ljubljančani poskrbeli za bolj zanimivo končnico, ko je svoj sedmi gol z nizkim strelom v kazenskem prostoru dosegel Timi Max Elšnik. A kot se je izkazalo, je bil to zadnji omembe vreden trenutek na tekmi.

Koper izgublja troboj za Evropo

Aljoša Matko | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Aljoša Matko Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Koper ima spomladi nemalo težav s poškodbami in zdaj se jim je zgodil še tretji zaporedni poraz. Z 2:0 jih je premagalo drugouvrščeno Celje. Za grofe je to četrta zaporedna zmaga. V prvem polčasu je zabil Aljoša Matko, kar je njegov 12. gol sezone, v drugem pa je končni izid postavil Denis Popović. Zdaj peti Koper za četrtim mestom, ki kot zadnje vodi v Evropo, zaostaja za dve točki. V zadnjem krogu bi moral premagati Muro in upati na poraz Domžal.

Tabor v sodnikovem dodatku do točke

Tabor je dobil točko. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Tabor je dobil točko. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Zadnjeuvrščeni Tabor je z Mariborom igral 1:1. V zadnji minuti (94.) je za točko zadel Dino Halilović. Gabonec Fahd Ndzengue je z leve strani poslal oster predložek, na pravem mestu pa se je znašel Halilović. Za vijoličaste je v prvi minuti drugega polčasa zadel Arnel Jakupović. Pravzaprav že v prvem napadu, ko je Ivan Brnić prodrl po levi strani in poslal lep predložek v kazenski prostor. A zdesetkanemu Mariboru (poškodbe in kartoni) prednosti ni uspelo zadržati.

To je že 15. remi Sežancev v sezoni. A v zadnjem krogu bodo morali vseeno zmagati. Zdaj imajo 24 točk, tako kot deveta Gorica. Pomerili se bodo drug proti drugemu. Zadnji izpade v drugo ligo, predzadnji gre v dodatne kvalifikacije za prvo ligo. Mariborčani po po tem remiju ostajajo na tretjem mestu. Imajo tri točke manj od drugouvrščenih Celjanov.

Radomljam tekma za sedmo mesto

"Vaterpolo" v Šiški. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Vaterpolo" v Šiški. Foto: Grega Valančič/Sportida Nogometaši Brava in Radomelj na zadnji tekmi 35. kroga niso postregli s kakovostnim nogometom, za to pa je bila kriva razmočena zelenica z veliko stoječe vode. V Šiški so ob koncu prišli do zmage gosti in si zagotovili sedmo mesto v prvenstvu, medtem ko bodo domačini končali na osmem. Filip Čuić je v 86. minuti izkoristil nepazljivost branilcev Brava in po podaji Vicka Ševlja dosegel edini gol na tekmi. Radomljani so pod vodstvom Oliverja Bogatinova najbolj vroča ekipa spomladanskega dela sezone. V zadnjih 11 krogih so osvojili 20 točk, največ izmed vseh klubov.

Najboljši strelci:

20 – Žan Vipotnik (Maribor), 
18 – Mirlind Daku (Mura),
12 – Andrej Kotnik (Koper), Martin Kramarič (Bravo), Mario Kvesić (Olimpija), Franko Kovačević (Domžale), Aljoša Matko (Celje),
10 - Ester Sokler (Radomlje), 
9 – Charles Chukwubuikem Ikwuemesi (Celje), Svit Sešlar (Olimpija), 
8 - Bright Edomwonyi (Koper),
7 – Ivan Durdov (Domžale), Mihael Klepač (Mura), Mustafa Nukić (Olimpija), Marko Tolić (Maribor), Timi Max Elšnik (Olimpija), Bartol Barišić (Domžale)
6 – Ivan Brnić (Maribor), Rui Pedro (Olimpija), Luka Štor (Bravo)

NK Rogaška
Sportal Rogaški se nasmiha 1. SNL, spodrsljaj Aluminija
Olimpija Maribor finale pokal
Sportal Po 11-metrovki, ki dviguje prah, se je oglasila Zveza sodnikov Slovenije
Albert Riera
Sportal Riera ni hotel govoriti o Šulerju. Izpostavil je nekoga drugega.
Ne spreglejte