Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 2. 2019,
9.05

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

Natisni članek

Aleksander Rajčević Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Martin Milec Darko Milanič

Sreda, 6. 2. 2019, 9.05

5 let, 3 mesece

Priprave NK Maribor v Turčiji

Pozitivna novica, na katero je Milanič čakal zelo dolgo #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92
Darko Milanič | Darko Milanič je bil zadovoljen s predstavo Maribora proti Spartaku. | Foto Planet TV

Darko Milanič je bil zadovoljen s predstavo Maribora proti Spartaku.

Foto: Planet TV

Mariborčani so tudi letos, kot je tradicija že osem let, v času zimskih priprav zapustili Slovenijo, zavito v mraz, in jo za dva tedna zamenjali za precej toplejši jug Turčije. Tam imajo na razpolago odlične pogoje za delo. V torek so odigrali prvo pripravljalno tekmo v tem delu sveta, ko so se pomerili z močnim moskovskim Spartakom in remizirali z izidom 1:1.

Strateg vijolic Darko Milanič si je v Turčiji želel težkih tekem in jih tudi dobil. Tako so se vijoličasti za začetek pomerili z močnim Spartakom iz Moskve, ki je v tem pripravljalnem obdobju premagal tudi Zenit. Mariborčanom je intenziteta s treningov prišla zelo prav, saj tekma na trenutke ni bila prav nič prijateljska. Končala se je z neodločenim rezultatom, že tretjič zapored, Maribor se je leta 2017 dvakrat pomeril z Moskovčani v ligi prvakov, bilo je 1:1.

Velika želja Milca, da bi igral

Martin Milec je nazadnje v prvenstvu zaigral za Maribor 22. julija 2018. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Martin Milec je nazadnje v prvenstvu zaigral za Maribor 22. julija 2018. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Fantje so odigrali dobro tekmo proti tekmecu, ki ima spredaj veliko kakovosti in je dobro organiziran. Mi smo tudi," je bil zadovoljen trofejni trener Maribora, ki je prvič po dolgem času poslal v igro Martina Milca. Občasni slovenski reprezentant se bo v nadaljevanju sezone z Denisom Klinarjem potegoval za status prvega desnega bočnega branilca jesenskih prvakov. 

"To je še ena izmed pozitivnih novic. Imel je veliko željo, da bi igral, tudi moštvo ga čaka, da se pridruži v polnem obsegu. Upam, da bo tudi nadaljevanje potekalo, kot je v zadnjem času. Da bo treniral brez zapletov, nabiral minute skozi prihodnje pripravljalne tekme in čim prej dosegel raven želene pripravljenosti, saj je igralec, ki nam veliko pomeni," ni trener Milanič skrival zadovoljstva ob vrnitvi 27-letnega Štajerca.

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

Rajčević: Vsak bi rad igral

Aleksander Rajčević se rad vrača v Turčijo. | Foto: Vid Ponikvar Aleksander Rajčević se rad vrača v Turčijo. Foto: Vid Ponikvar Konkurenca v ekipi je ogromna. ''Za nas ni prijateljskih tekem. Dokazujemo se,'' je Dino Hotić poudaril, kako bodo takšni preizkusi prišli prav tudi za evropske nastope po koncu sezone. Edini gol za Maribor je z bele točke v 15. minuti zabil Amir Dervišević.

Milanič je zadovoljen s pogoji. ''Tu se dobro počutimo,'' poudarja Izoljan, ki je na Turčijo že navajen. Maribor se v tej državi pripravlja že osmič. Izkušeni branilec Aleksander Rajčević priznava, da se Maribor rad vrača v Belek, kjer jih vedno čakajo težke tekme. ''Dosti nas je. Vsak bi rad igral, zato se moraš dokazati trenerju,'' je izkušeni branilec, ki je na tekmi proti Spartaku vstopil v igro namesto Marka Šulerja, poudaril, kako vlada v ekipi velik boj za položaje v začetni enajsterici.

Sportal Draga angleška vijolica, ki bo spomladi cvetela v Sloveniji #video

Na pripravah je 32 igralcev, od tega pet mladincev, trener Milaniča pa razmišlja o možnosti, da bi se Mariborčani pomerili še s kakšnim dodatnim tekmecem, na katerem bi preizkusil zlasti nogometaše, ki do zdaj niso deležni večje priložnosti. 

Kdo je poškodovan?

Martin Milec in Blaž Vrhovec sta odpravila težave, Jasmin Mešanović je tudi na dobri pot do popolne vrnitve, a je trener Milanič ocenil, da bi bilo tveganje z nastopom proti Spartaku preveliko. ''Lahko bi se zapletlo, če bi dobil udarec,'' je pojasnil. Gregor Bajde ima težave s hrbtom in bo manjkal še kakšen dan, prav tako 19-letni Lovro Grajfoner zaradi poškodovanega gležnja."

Tudi naslednji nasprotniki Maribora bodo rdeče-beli. V petek jim bo namreč nasproti stala beograjska Crvena zvezda. Tam bo tudi ekipa Planet TV.

 

Ne spreglejte