Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 8. 2019,
10.13

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Aleš Mertelj Dejan Dončić NK Triglav

Nedelja, 4. 8. 2019, 10.13

4 leta, 9 mesecev

Iz tabora NK Triglav pred tekmo z Olimpijo

Mertelj in Dončić opozarjata Olimpijo: Triglav Kranj zmore več! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,79

Zadnjo tekmo 4. kroga Prve lige Telekom Slovenije bosta odigrala Olimpija in Triglav. Favoriti so Ljubljančani, a imajo Kranjčani svoje načrte. Po Mariboru želijo v tej sezoni v gosteh presenetiti še enega velikana in izkoristiti pozitivno energijo, ki se je naselila v njihovi slačilnici.

Luka Menalo
Sportal Olimpija pobegnila Mariboru na +7, senzacija v Sežani #video

Kranjski prvoligaš je odprl sezono s šestimi točkami v treh nastopih, kar mu na razpredelnici omogoča uvrstitev tik pod vrhom. Najprej so osupnili Maribor sredi Ljudskega vrta, nato nesrečno ostali praznih rok v Kidričevem, na zadnji tekmi pa po hudem boju strli odpor Rudarja. ''Rezultatsko smo začeli kar v redu, tudi po igri sledimo temu, kar smo si zadali, a je pred nami še veliko dela,'' pojasnjuje Aleš Mertelj, eden najbolj izkušenih posameznikov, kar jih nastopa v domačem prvenstvu.

Dončić: Delati čim manj napak

Dejan Dončić je s Triglavom v treh krogih osvojil kar šest točk. | Foto: Vid Ponikvar Dejan Dončić je s Triglavom v treh krogih osvojil kar šest točk. Foto: Vid Ponikvar Ko je gostoval pred kamero Planet TV, je imel oblečeno klubsko majico z napisom ''Triglav Kranj zmore več'' in z njo poudaril optimizem, ki se je naselil v vrste gorenjskega kluba po odličnem začetku sezone.

''Moramo delati čim manj napak, igralci pa morajo napredovati, narediti nekaj več v svojih karierah,'' sta želji, ki ju ne skriva trener Dejan Dončić. Svojim izbrancem želi ponuditi še lepšo prihodnost. Danes ima lepo priložnost, da se Triglav ponovno dokaže javnosti.

Zvečer bo gostoval v Stožicah in imel opravka s favorizirano Olimpijo, ki pa bo zagotovo še čutila posledice bolečega evropskega izpada, ko jo je v četrtek po velikem boju izločil Malatyaspor. Zmaji so ostali brez evropskih nastopov, v Stožicah pa bodo želeli premagati Triglav in se vrniti na vodilni položaj.

Gorenjski orli so v spomladanskem delu prejšnje sezone prekrižali načrte Olimpiji v Kranju.
 | Foto: Vid Ponikvar Gorenjski orli so v spomladanskem delu prejšnje sezone prekrižali načrte Olimpiji v Kranju. Foto: Vid Ponikvar

''Vsako sezono imajo veliko odhodov in prihodov, v tej sezoni pa ni bilo veliko tega. Ekipa je ostala skupaj, je zelo ofenzivno naravnana in želi delati pritisk zgoraj,'' je 32-letni Mertelj opisal glavno odliko zeleno-belih, trener Dončić pa dodal, da bodo skušali gorenjski orli izkoristiti vsako situacijo, ki se jim bo ponudila v Ljubljani.

NK Maribor NK Olimpija
Sportal Po velikem incidentu so se odzvali tudi pri Olimpiji

Dobra energija v slačilnici

Bi jo lahko Olimpiji (spet) zagodel njen nekdanji član David Tijanić? | Foto: Vid Ponikvar Bi jo lahko Olimpiji (spet) zagodel njen nekdanji član David Tijanić? Foto: Vid Ponikvar Triglav je sicer nazadnje premagal Olimpijo v Ljubljani pred osmimi leti. Danes bi lahko bila njegova velika zaveznica pozitivna energija, ki je na Gorenjskem po dobrem vstopu v sezono ne manjka. V dobro voljo sta Triglav spravila tudi evrogola Tilna Mlakarja proti Aluminiju in Davida Tijanića proti Rudarju, Luka Majcen pa je že ujel strelsko formo, tako da želijo Kranjčani drago prodati kožo na največjem slovenskem stadionu. ''Imamo dobro energijo v slačilnici. Delamo na tem, da iz vsakega igralca iztisnemo maksimum,'' sporoča Mertelj.

Dvoboj med Olimpijo in Triglavom, s katerim se bo sklenil 4. krog Prve lige Telekom Slovenije, se bo z neposrednim prenosom na Planet TV začel ob 20. uri.

NK Olimpija Ante Vukušić
Sportal Žal mu je, česa takega v karieri sploh še ni doživel
Ne spreglejte