Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 12. 2020,
18.30

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Natisni članek

Nino Kouter NK Mura NK Domžale Dario Kolobarić

Nedelja, 13. 12. 2020, 18.30

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Domžale

Mladi as Domžal kaznoval neučinkovitost Mure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

1

Nogometaši Mure in Domžal so se v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0). Končni izid je v zaključku tekme postavil mladi domžalski napadalec Dario Kolobarić, ki je gostom s sedmim prvenstvenim golom sezone prinesel točko.

Dario Kolobarić je prišel do sedmega prvenstvenega gola v tej sezoni in Domžale rešil pred porazom. | Foto: Vid Ponikvar Dario Kolobarić je prišel do sedmega prvenstvenega gola v tej sezoni in Domžale rešil pred porazom. Foto: Vid Ponikvar

Ante Šimundža
Sportal Mura zdrsnila na tretje mesto. V Fazaneriji se bodo še nekaj časa tolkli po glavi. #video

Prvi obračun Mure in Domžal v sezoni se je končal z 1:1, enak izid pa je bil tudi na današnjem drugem obračunu. S točko bodo precej bolj zadovoljni v domžalskem taboru, saj so si Sobočani tudi po vodstvu z 1:0 pripravili številne priložnosti, a jih niso izkoristili. Eden glavnih "krivcev" pri večini je bil kar domžalski vratar Grega Sorčan, ki je v drugem polčasu kot po tekočem traku zbiral obrambe. Kljub temu pa sta obe ekipi nadaljevali niz neporaženosti, pri obeh zdaj znaša pet tekem.

Prvi nevarnejši strel na tekmi je v 13. minuti sprožil Nino Kouter, ko je poskusil z roba kazenskega prostora, Sorčan pa je bil na mestu. Isti igralec pa je bil natančnejši v 17. minuti, ko je sam stekel s polovice igrišča proti kazenskemu prostoru gostov in na koncu matiral še Sorčana za 1:0.

Domžalčani, ki so pogrešali Slobodana Vuka, Predraga Sikimića, Ivana Makovca, Mattiasa Käita, Tilna Klemenčiča, Gabra Dobrovoljca in Tiborja Gorenca Stankoviča, so na drugi strani tudi prišli do nekaj strelov, a so bili ti preslabi, tudi tista Tončija Mujana v 16. in Jošta Urbančiča v 19. minuti s približno 20 metrov.

Muro je v prvem polčasu v vodstvo popeljal Nino Kouter. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Muro je v prvem polčasu v vodstvo popeljal Nino Kouter. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V drugem polčasu je najprej nevarneje zagrozil Bobičanec s strelom z roba kazenskega prostora, v 57. pa je Sorčan trikrat posredoval po strelih iz bližine Dragana Lovrića, Kaija Cipota in soigralca Svena Šoštariča Kariča, ki je sicer nespretno posredoval pred vrati.

Mura je v teh trenutkih precej pritiskala, Domžalčani pa so z menjavami poskusili vzpostaviti ravnotežje. Toda kup prekinitev, podaj iz kota, je predstavljalo veliko težavo za gostujočo obrambo, med drugim je v 62. minuti po kotu sam ostal Kouter, a žogo poslal čez gol, minuto pozneje pa je v kazenski prostor prišel Bobičanec in z leve zadel okvir vrat.

V 67. minuti je spet dobro posredoval Sorčan po poskusu Tomija Horvata, takoj zatem pa spet še po Kouterjevem strelu od daleč. V 69. minuti je vratar Domžal znova dobro reagiral, ko je z glavo streljal Žiga Kous, odbito žogo pa je Cipot iz bližine poslal le malenkost mimo vrat.

V 76. minuti pa so do svoje priložnosti prišli tudi Domžalčani, a Dariu Kolobariću malce z desne strani ni uspelo zadeti cilja. Isti igralec pa je v 84. minuti le dosegel svoj sedmi gol sezone, ko je iz bližine unovčil podajo Andraža Žiniča z desne strani kazenskega prostora in poskrbel za točko.

Mura bo v 18. krogu v četrtek gostovala v Mariboru, Domžale pa bodo dan prej gostile Aluminij.

Mura : Domžale 1:1 (1:0)

Stadion Fazanerija, brez gledalcev, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.

Strelca: 1:0 Kouter (17.), 1:1 Kolobarić (84.).

Mura: Zalokar, Travner, Gorenc, Lovrić, Karničnik, Horvat, Kouter, Bobičanec, Filipović (od 76. Marič), Kous (od 88. Pucko), K. Cipot (od 81. Žižek).
Domžale: Sorčan, Sikošek, Šoštarič Karič, Vuklišević, Urbančič (od 60. Pišek), Adamov (od 73. Žinič), Husmani, Svetlin (od 60. Kolobarić), Ibričić, Mujan (od 60. Jakupović), Podlogar (od 86. Černe).

Rumeni kartoni: Ibričić, Husmani, Sikošek.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Zadnja tekma 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Fazaneriji se je končala z remijem 1:1, po njej pa se lahko po glavi tolčejo predvsem nogometaši Mure, ki so izgubili pomembni dve točki.

90. minuta: še ena velika priložnost za Muro, pred golom je z nekaj metrov žogo čez gol poslal Kevin Žižek.

GOOOL!!! Zdaj pa je bila Mura kaznovana. Po podaji rezervista Andreja Žinića je pred golom zadel še drugi rezervist v vrstah Domžal Dario Kolobarić in v 84. minuti poskrbel za izenačenje.

VIDEO: gol Daria Kolobarića:


76. minuta: no, zdaj pa bi se skoraj zgodilo, da bi bili nogometaši Mure kaznovani za vse priložnosti, ki so jih zapravili. Na drugi strani je zapretil najboljši domžalski strelec Dario Kolobarić, ki pa se ni najbolje znašel in rezultat ostaja 1:0 za domačo ekipo.

69. minuta: saj ni res, pa je. Mura je spet zapravila dve priložnosti za povišanje vodstva. Najprej se je z obrambo izkazal Gregor Sorčan po strelu Nina Koutra, do odbite žoge je prišel Kai Cipot, ki pa je meril malo mimo vrat.

67. minuta: še naprej prevladujejo nogometaši Mure, pred višjim zaostankom pa Domžalčane rešuje njihov vratar Gregor Sorčan. Zdaj se je spet izkazal, in sicer kar z dvema obrambama v eni akciji. Najprej je ustavil strel Tomija Horvata, potem pa odlično posredoval še pri strelu Nina Koutra od daleč.

VIDEO: prečka Luke Bobičanca:


62. minuta: malo je manjkalo, pa bi Luka Bobičanec zabil pravcati evrogol. Prodiral je po levi strani, s preigravanjem iz igre vrgel domžalsko obrambo, potem pa z levico močno ustrelil in zatresel okvir vrat. Če bi zadel, bi Mura do povišanja vodstva prišla na spektakularen način.

VIDEO: dve obrambi Gregorja Sorčana:


57. minuta: Mura ne popušča. Po kotu je bila blizu drugega zadetka kar dvakrat. Najprej je poizkusil z glavo hrvaški branilec Dragan Lovrić, a je njegov strel Gregor Sorčan obranil. Do žoge je prišel Kai Cipot, s strelom je poizkusil tudi on, ampak se je spet izkazal domžalski vratar. Nov kot za Muro.

55. minuta: Mura je bila blizu povišanja vodstva. Do strela v kazenskem prostoru Domžal je prišel Luka Bobičanec, toda Domžalčani so njegov strel odbili v kot.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Kaj nas v Fazaneriji čaka v drugih 45 minutah? Trenerja Ante Šimundža in Dejan Djuranović ob polčasu nista menjala.

POLČAS! Za nami je prvih 45 minut igre. Mura je na dobri poti, da pride do nove zmage, njeno vodstvo po polovici tekme v Fazaneriji pa je po videnem na igrišču zasluženo.

30. minuta: za nami je pol ure igre v Fazaneriji, po vodilnem golu Mure pa so se, vsaj za zdaj, razmere na igrišču umirile. Brez  nove priložnosti.

VIDEO: gol Nina Koutra:


GOOOL!!! No, zdaj pa se je Nino Kouter spet znašel v priložnosti in jo tokrat izkoristil. Mura od 16. minute vodi z 1:0. Slovenski reprezentant je po lepi akciji stekel sam proti domžalskim vratom in rutinirano premagal Gregorja Sorčana. To je bil zanj peti prvenstveni gol sezone.

15. minuta: zdaj je na drugi strani s strelom poskusil Tonči Mujan, ampak tudi on ni bil dovolj natančen. Ostaja pri 0:0.

VIDEO: priložnost Nina Koutra:


13. minuta: prvi strel v okvir vrat, zanj je poskrbel vezist Mure Nino Kouter, a je bil vratar Domžal Gregor Sorčan na mestu.

ZAČETEK TEKME! S sredine igrišča so krenili nogometaši Domžal.

Pred tekmo:
Edina nedeljska tekma bo v Murski Soboti. Mura bo ob 16. uri pričakala Domžale, s katerimi se je v 8. krogu v mestu ob Kamniški Bistrici razšla brez zmagovalca. Bilo je 1:1, črno-beli pa so igrali kar 75 minut z igralcem manj, saj je bil zelo zgodaj izključen Jan Gorenc. Vseeno jim je kapetan Alen Kozar deset minut pred koncem priigral točko, po kateri je Mura zdrsnila z vodilnega položaja.

Izbranci Anteja Šimundže so v zadnjih nastopih spet našli formo, s katero vztrajajo pri vrhu. Po domačem porazu z Olimpijo so nanizali štiri tekme brez poraza, na katerih so osvojili kar deset točk. Nazadnje so bili boljši od Aluminija in povzročili trenersko menjavo v Kidričevem, zmago pa je zagotovil mladi napadalec Kai Cipot.

Na mladost radi prisegajo tudi gostje iz Domžal, ki so med tednom nesrečno ostali brez točke v Ljubljani, ko jih je remi pri Bravu stala nerodnost vratarja Grege Sorčana. Rumena družina verjame, da lahko zapravljeno nadoknadi v Prekmurju. ''V Mursko Soboto odhajamo z željo po zmagi. Tako v napadu kot tudi v obrambi moramo pokazati več discipline in zbranosti, saj bomo samo na takšen način lahko konkurenčni,'' poudarja mladi reprezentant Tamar Svetlin in dodaja, da bo odločilna učinkovitost pred vrati tekmeca. Najbolj nevarna naj bi bila za vrata Mure Dario Kolobarić in Arnel Jakupović.
Ne spreglejte