Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 6. 2023,
13.35

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

1. SNL Danilo Popivoda NK Olimpija NK Olimpija Nemanja Motika

Četrtek, 29. 6. 2023, 13.35

10 mesecev, 3 tedne

sedem zamenjal za 20

Nemanja Motika vendarle ne bo nosil upokojene številke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
Joao Henriques NK Olimpija | Foto NK Olimpija Ljubljana

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Srbski krilni napadalec Nemanja Motika, ki je pred sezono okrepil NK Olimpija Ljubljana, vendarle ne bo nosil dresa s številko sedem, ki jo je ljubljanski klub po smrti legendarnega Danila Popivode upokojil. Srbova nova številka je 20.

Matevž Vidovšek
Sportal Sreča obrnila hrbet Olimpiji, Slovakom pomagal znanec 1. SNL

Pri slovenskem državnem prvaku in pokalnem zmagovalcu NK Olimpija so pred dobrima dvema tednoma z zapisom, da se zeleno-belemu taboru pridružuje Srb Nemanja Motika in da bo nosil dres s številko sedem, dvignili ogromno prahu.

Luka Modrić
Sportal Modrić podaljšal z Realom, Olimpiji se je pridružil Portugalec

Ljubljanski klub je namreč po smrti Danila Popivode svoji legendi v spomin septembra 2021 upokojil sedmico. 

Pri Olimpiji so zdaj sporočili, da Motika vendarle ne bo nosil dresa s številko sedem, pač pa bo imel na njem številko 20. Sedmica tako ostaja upokojena, pri Olimpiji je ne bo nosil nihče več.

"Iz spoštovanja do pokojne legenda kluba, Green Dragonsov in preostalih navijačev, sem se odločil spremeniti številko. V novi sezoni bom nosil dres s številko 20. Danilo Popivoda, počivajte v miru," je v videu ob tem dejal Motika.

Motika je na uvodnih pripravljalnih tekmah Olimpije nosil dres s številko sedem, v prihodnje pa bo drugače. 20-letni srbski nogometaš, sicer rojen v Nemčiji, je vajen dokazovanja v velikih klubih. Izkušnje je nabiral tako pri berlinski Herthi, Bayernu iz Münchna kot tudi beograjski Crveni zvezdi.

V Ljubljani želi pomagati Olimpiji do ubranitve dvojne slovenske krone in čim boljših nastopov v Evropi, vse to pa bo v prihodnje počel z dresom z igralno številko 20. Na preizkušnji v ljubljanskem klubu je sicer tudi njegov brat Nikola Motika.

Danilo Popivoda je v Ljubljano prišel iz Črne gore, navduševal v dresu ljubljanske Olimpiji in tako izstopal, da je postal standardni reprezentant Jugoslavije, kjer je imenitno sodeloval z Brankom Oblakom. Z ''modrimi'' je nastopal na največjih tekmovanjih, na 20 nastopih dosegel pet zadetkov. V Nemčiji je blestel v dresu Eintrachta iz Braunschweiga, pozneje pa slovenski izbrani vrsti ob nepozabnih podvigih pomagal kot nepogrešljivi pomočnik selektorja Srečka Katanca. | Foto: Vid Ponikvar Danilo Popivoda je v Ljubljano prišel iz Črne gore, navduševal v dresu ljubljanske Olimpiji in tako izstopal, da je postal standardni reprezentant Jugoslavije, kjer je imenitno sodeloval z Brankom Oblakom. Z ''modrimi'' je nastopal na največjih tekmovanjih, na 20 nastopih dosegel pet zadetkov. V Nemčiji je blestel v dresu Eintrachta iz Braunschweiga, pozneje pa slovenski izbrani vrsti ob nepozabnih podvigih pomagal kot nepogrešljivi pomočnik selektorja Srečka Katanca. Foto: Vid Ponikvar

Motika bo prvič v dresu Olimpije s številko 20 nastopil na nedeljski prijateljski tekmi v Stožicah, kjer se bo Olimpija ob 18. uri pomerila s hrvaškim velikanom Hajdukom. Ravno klubom, za katerega je hotel Popivoda v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja svojčas zaigrati in se pridružili velikemu prijatelju Oblaku. Nekajkrat je oblekel sloviti beli dres splitskega kluba na prijateljskih tekmah na južnoameriški turneji, do uradne selitve v Dalmacijo pa le ni prišlo. Ostal je pri Olimpiji, nato pa se leta 1975, ko je dopolnil zahtevanih 28 let (pogoj za odhod v tujino), odpravil v Nemčijo k Eintrachtu.

 
Joao Henriques
Sportal Portugalec na delu v Sloveniji, ki nima niti časa za jahto ali ferrarija
Joao Henriques
Sportal Poker Olimpije v Avstriji, 11 zadetkov Domžal v prazničnem vzdušju

 

Ne spreglejte