Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
10. 9. 2018,
12.28

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

1

Natisni članek

Asmir Suljić NK Olimpija NK Olimpija Zoran Barišić Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 10. 9. 2018, 12.28

5 let, 8 mesecev

Asmir Suljić

Nenavadna poškodba nogometaša Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

1

Asmir Suljić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so vrnili s krajših priprav v Kranjski Gori, kjer so prvič sodelovali z novim trenerjem Zoranom Barišićem. Pod vodstvom Avstrijca so v soboto v prijateljski tekmi nadigrali mestnega tekmeca Bravo (4:0), na zadnjem treningu pred vrnitvijo v Ljubljano pa za nekaj časa izgubili Asmirja Suljića. Madžar bosanskih korenin si je poškodoval stegensko mišico, odsoten bo vsaj poldrugi teden.

Zmaji se pripravljajo na nedeljsko gostovanje v Murski Soboti, kjer se bo prvič v vlogi prvega trenerja v Prvi ligi Telekom Slovenije predstavil trener Zoran Barišić. Dunajčan je v soboto prvič vodil Olimpijo. Njegovi varovanci so blesteli proti drugoligašu Bravu in ga na Gorenjskem odpravili kar s 4:0.

Darko Milanič
Sportal Gorica namučila legendo svetovnega nogometa, Olimpija navdušila, Maribor ravno obratno

Med strelce so se vpisal Barišićev rojak Stefan Savić, ki je zadel v polno dvakrat, ter Andres Vombergar in Ivan Lendrić. Dalmatinec, ki se je Olimpiji pridružil med zadnjimi poletnimi novinci, je tako dosegel prvi zadetek za zeleno-bele.

Padel na rekvizit in si porezal mišico

Asmir Suljić je vprašljiv za nedeljsko gostovanje v Murski Soboti, na katerega se bo odpravilo veliko navijačev zeleno-belih. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Asmir Suljić je vprašljiv za nedeljsko gostovanje v Murski Soboti, na katerega se bo odpravilo veliko navijačev zeleno-belih. Foto: Urban Urbanc/Sportida Če je sobotna tekma spravila trenerja Barišića v dobro voljo, pa mu dan pozneje, ko so nogometaši Olimpije opravili zadnji trening v Kranjski Gori, ni bilo do smeha.

Ostal je brez 26-letnega Asmirja Suljića, ki si je poškodoval stegensko mišico. Napadalni zvezni igralec je na zadnjem treningu padel na rekvizit, postavljen na igrišču, in si porezal sprednjo stegensko mišico.

''Rana je široka, je pa na srečo zgolj površinska, tako da bo Suljić kmalu nazaj,'' je sporočil ljubljanski klub, ki v tej sezoni brani dvojno slovensko krono.

Zaradi nenavadne poškodbe bo počival okrog deset dni.

Darko Milanič
Sportal Velik hendikep za Maribor #video

Reprezentanti so nazaj

Zoran Barišić bo v 1. SNL debitiral v nedeljo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Zoran Barišić bo v 1. SNL debitiral v nedeljo. Foto: Urban Urbanc/Sportida Novi strateg Olimpije Barišić, že četrti v tej sezoni, ima od ponedeljka naprej na voljo tudi štiri igralce, ki so se na začetku septembra udeležili reprezentančnih akcij. Vratar Aljaž Ivačič, latvijski branilec Vitalijs Maskimenko ter mladinca Anej Mrežar in Haris Kadrić so že na razpolago trenerju, tako da bodo danes opravili trening z zeleno-belimi.

Poleg Suljića so na seznamu poškodovanih igralcev še naprej Aljaž Krefl, Marko Gajić in Rijad Kobiljar, ki niso kandidirali tudi za sobotno tekmo proti Bravu.

Zoran Barišić
Sportal Avstrijec začel med oblaki in sporočil, da ga Maribor ne zanima #video
Jucie Lupeta
Sportal Katera mojstrovina je zaznamovala 7. krog?
Matjaž Kek
Sportal Viole ganile Keka, Milaniču ni bilo prijetno #video
Nafta
Sportal Drava skočila na vrh, Beltinci so si privoščili Ilirijo

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte