Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 7. 2022,
20.57

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Adam Gnezda Čerin poletni prestopni rok Nedim Hadžić NK Celje Charles Ikwuemesi nogometna tržnica Vedran Vrhovac NK Radomlje 1. SNL

Sobota, 2. 7. 2022, 20.57

1 leto, 10 mesecev

Nogometna tržnica, 2. julij

Gnezda Čerin v Grčijo, okrepitvi v vrstah slovenskih prvoligašev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Adam Gnezda Čerin | Standardni slovenski reprezentant Adam Gnezda Čerin se seli v Atene. | Foto Vid Ponikvar

Standardni slovenski reprezentant Adam Gnezda Čerin se seli v Atene.

Foto: Vid Ponikvar

Kaj se dogaja na nogometni tržnici? Okrepitvi so danes predstavili pri NK Radomlje in NK Celje. Slovenski nogometni reprezentant Adam Gnezda Čerin pa bo v prihodnjih štirih sezonah igral za grški Panathinaikos, je klub objavil na uradni spletni strani. Dvaindvajsetletni vezist je bil do nedavno član nemškega Nürnberga, od avgusta 2020 pa je kot posojeni nogometaš igral za hrvaško Rijeko.

Adam Gnezda Čerin
Sportal Slovenski reprezentant podpisal za Panathinaikos

V Nemčiji se nekdanji nogometaš Domžal, tam je tudi začel kariero in v članski konkurenci zbral 65 nastopov, ni najbolje znašel, odigral je le pet obračunov. Precej bolj je nase opozoril na Hrvaškem. Za Rijeko je odigral 73 tekem ter se trikrat vpisal med strelce, enajstkrat pa med podajalce. 

Gnezda Čerin je za člansko izbrano vrsto nastopil 13-krat, debitiral pa je 11. novembra 2020 na prijateljski tekmi proti Azerbajdžanu. V zadnjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Katarju je odigral šest tekem, v zdajšnji izdaji lige narodov pa je odigral vse štiri obračune, dva ga s slovensko reprezentanco čakata še septembra.

Dvaindvajsetletnik je sicer igral tudi v vseh mlajših slovenskih selekcijah od U16 naprej.

Nove okrepitve tudi v slovenski prvi ligi

Slovenski nogometni prvoligaš iz Radomelj nadaljuje sestavo igralskega kadra za novo sezono v Prvi ligi Telemach. Po desnem bočnem branilcu Tinu Hrvoju se je ekipi pridružil srednji branilec Vedran Vrhovac, kot pa so sporočili iz kluba, v prihodnjih dneh pričakujejo še nekaj novih obrazov. Enega od teh, Nedima Hadžića so predstavili že danes.

Gre za 23-letnega bosanskega napadalca, ki je kariero začel pri Sarajevu, pri 18 letih pa prestopil v portugalski Leixoes. Kariero je nato nadaljeval v bosanskem državnem prvenstvu, kjer je sprva igral za Mladost iz Kaknja. Po dobri sezoni, v kateri je za Mladost dosegel devet golov, je prestopil v hrvaški Slaven Belupo. Zadnje pol leta je preživel na posoji pri Slobodi iz Tuzle, sedaj pa se je kot prost igralec preselil v Radomlje. Hadžić je nastopal tudi za vse mlade reprezentance Bosne in Hercegovine od U15 do U21.

"Vesel sem, da sem prispel v Radomlje. To je klub, ki ima odlične pogoje in ki je zelo dobro organiziran. Fantje so me res lepo sprejeli in prepričan sem, da bomo v novi sezoni naredili veliko dobrega," je za spletno stran dejal Hadžić.

Kaj pa Vrhovac? Poklicno nogometno kariero je začel pri Vitezu v Bosni in Hercegovini, ki je takrat nastopal v bosanski elitni ligi. Za tem je igral še za hrvaški Novigrad, Čelik iz Zenice ter za Željezničar iz Sarajeva.

Nazadnje je igral v Romuniji, kjer je branil vrste kluba Petrolul Ploiesti. V bosanski prvi ligi je skupno zbral 98 nastopov, od tega največ za Čelik, pri katerem je vpisal 45 nastopov, dosegel pa je tudi štiri zadetke.

Debitiral je tudi v majici z državnim grbom, ko je za reprezentanco Bosne in Hercegovine do 21 let zaigral na prijateljskem obračunu proti Malti.

"Nekaj dni sem že v Radomljah in moram priznati, da je občutek zelo lep. Najbolj sem navdušen nad športnim parkom. Doslej v karieri nisem imel nikoli priložnosti trenirati pod tako dobrimi pogoji. Zaradi tega sem zelo vesel, kajti tu imamo vse, kar potrebujemo. Zahvaljujem se upravi, trenerjem in soigralcem, ki so me sprejeli na najboljši možen način," je za spletno stran kluba povedal Vrhovac.

"Težko bi napovedal, kako se bo sezona za nas razpletla. Vem, da je nekaj igralcev odšlo, poleg mene pa je prišlo tudi nekaj novih obrazov. Ne glede na vse, je naša dolžnost, da se čim bolje pripravimo na novo sezono. Tekmo po tekmo bomo skušali igrati po naših najboljših močeh in zbrati čim večje število točk. Na koncu sezone pa bomo videli, kaj nam to prinaša," je dodal.

Mladi Nigerijec v Celju

Slovenski nogometni prvoligaš Celje je v svoje vrste pripeljal novega napadalca. To je Charles Chukwubuikem Ikwuemesi, ki je s Celjani podpisal pogodbo do 30. junija 2025, so sporočili iz kluba. Kar 195 centimetrov visoki napadalec, ki bo 5. avgusta praznoval 21. rojstni dan, se je po januarskem prihodu v Slovenijo dobro znašel v Krškem. Na enajstih obračunih je za 14. ekipo 2. slovenske lige dosegel štiri zadetke in bil s tem najboljši strelec ekipe iz Posavja v lanski sezoni, so pojasnili pri Celju.

Prvi del sezone 2021/22 je Ikwuemesi preživel v Avstriji, kjer je za Vorwärts Steyr v avstrijski drugi ligi na osmih tekmah prispeval en zadetek in eno asistenco.

Bolj ali manj pa je jasno, da v Celje ne bo pred tedni tako opevanega prestopa Ognjena Mudrinskega. Zastopniki najboljšega strelca in igralca prejšnje sezone v Prvi ligi Telemach so Celjane obtožili, da so želeli izvesti plačila preko tujih držav, v klubu pa očitke zavračajo in neetične predloge pripisujejo taboru Mudrinskega.

Preberite še:

NŠ Mura : NK Maribor, 1. snl
Sportal Najvišja zmaga Mure, Bravo pokvaril načrte hrvaškemu velikanu
Adam Delius
Sportal Šok v Ljubljani! Olimpija prekinila z Rudonjo, Prosinečki odstopil kar sam.
NK Mura : NK Maribor, 1. SNL
Sportal Koper kot prvi premagal srbskega prvaka, Maribor zadel sedmico
Ne spreglejte