Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
21. 8. 2019,
15.42

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

Matej Oražem NK Domžale

Sreda, 21. 8. 2019, 15.42

4 leta, 8 mesecev

Dveletno pogodbo je podpisal Damjan Vuklišević

Nov nakup Domžalčanov, k zadnjim v ligi je prišel nekdanji up Maribora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Damjan Vuklišević | Damjan Vuklišević je že deseta poletna okrepitev nogometašev Domžal. | Foto NK Domžale

Damjan Vuklišević je že deseta poletna okrepitev nogometašev Domžal.

Foto: NK Domžale

Domžalčani, ki so trenutno z naskokom največje razočaranje uvoda nove sezone slovenske nogometne prvoligaške druščine, so hitro našli zamenjavo za Gabra Dobrovoljca, ki je odšel v Turčijo. Luknjo v obrambi bo zakrpal Damjan Vuklišević, nekdanji up Maribora, ki je nazadnje igral na Češkem.

Gaber Dobrovoljc
Sportal Po 19 letih v domžalskem dresu se seli k turškemu drugoligašu

Številka deset. Toliko nakupov so letos poleti opravili Domžalčani. Branko Ilić, Josip Čorluka, Sven Karić, Dino Musija, Marco da Silva, Grega Sorčan, Mattias Käit, Rauno Sappinen, Janez Pišek in zdaj še Damjan Vuklišević. Nekdanji up Maribora, ki je v Ljudski vrt iz Ljubljane prišel s 16 leti, a tam nikoli ni dočakal prave priložnosti (med člani je debitiral z 18 leti, a v dveh sezonah med vijoličastimi zbral le devet nastopov), je z Domžalami podpisal dveletno pogodbo. Prihaja kot nadomestitev za Gabra Dobrovoljca, ki je prejšnji teden prestopil v turški Karagümrük.

Vuklišević, ki je pred kratkim praznoval 24 let, se v Slovenijo vrača po letu in pol, v katerem je bil član češkega prvoligaša Slovana Libereca, za katerega pa ni igral veliko. V tem obdobju je zbral vsega 11 nastopov v vseh tekmovanjih.

Pred svojim prvim odhodom na tuje je ta 193 centimetrov visoki branilec v Sloveniji kot posojen nogometaš Maribora igral še za Krško in nazadnje velenjski Rudar, kratek čas pa nastopal tudi za drugoligaški Veržej.

V prvi slovenski ligi je do zdaj zbral 61 nastopov in zabil dva gola. Pred leti je bil tudi redni član reprezentančnih selekcij od 19 let navzdol.

Okrepitev, ki je bila nujna

''Zares sem vesel, da sem prišel v takšno okolje. Po najboljših močeh se bom trudil na vsakem treningu in vsaki tekmi. Domžale so urejen in dobro organiziran klub. Poznam način dela, zato odločitve o prihodu v novo sredino ni bilo težko sprejeti. Moštvu želim pomagati po najboljših močeh, zato začetek že nestrpno pričakujem," je ob podpisu pogodbe povedal Vuklišević.

Matej Oražem, športni direktor Domžal, ne more biti zadovoljen z začetkom sezone 2019/20. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matej Oražem, športni direktor Domžal, ne more biti zadovoljen z začetkom sezone 2019/20. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Njegov prihod je, tako kot skoraj vedno, pokomentiral tudi športni direktor Domžal. "Obramba nam je na začetku letošnje sezone, z izjemo zadnje tekme, predstavljala velik izziv in nam odnesla kar nekaj prepotrebnih točk. Obenem nas je po dolgem času zapustil Gaber Dobrovoljc in nujno je bilo, da hitro poiščemo zamenjavo. Našli smo jo v Damjanu Vukliševiću, igralcu, ki dobro pozna slovensko ligo. Tukaj je že bil uspešen in kljub ne najbolj uspelemu poskusu prehoda v tujino smo prepričani, da lahko naši ekipi pomaga povrniti prepotrebno stabilnost v zadnji vrsti. Vsekakor bomo potrebovali tudi njegovo višino, ki je dodana vrednost in nekaj, česar naša ekipa v tem trenutku nima," je Matej Oražem povedal o najnovejši okrepitvi Domžal, ki so v novo sezono krenile katastrofalno slabo.

Namesto na vrhu so Domžale na dnu

V prvih petih prvenstvenih krogih so Domžale zbrale le dve točki, prejele pa kar 13 golov.

Po šestih krogih Prve lige Telekom Slovenije so Domžalčani, resda s tekmo manj (odigrati morajo še zaostalo tekmo z Muro), celo na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice.

Spomnimo, pred začetkom nove sezone smo jih številni videli tudi kot tihe kandidate za naslov, ki bodo pri vrhu lestvice štrene mešali Mariboru in Olimpiji.

NK Bravo, NK Domžale
Sportal Domžalam in njihovemu trenerju počasi že gori pod nogama
Janez Pišek
Sportal Nakup Domžal, ki najavlja nov milijonski posel?
Sportal Domžale v krizi, trenerju Rožmanu se stolček (še) ne trese #video
Domžale Flora
Sportal Domžale ekspresno našle zamenjavo za Nicholsona
Ne spreglejte