Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 12. 2020,
15.55

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Andres Vombergar NK Celje NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 6. 12. 2020, 15.55

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Olimpija

Prvaki so se tik pred zdajci izognili tretjemu porazu v nizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
NK Bravo NK Celje | Celjani so se v 86. minuti rešili pred tretjim prvenstvenim porazom v nizu. | Foto Grega Valančič / Sportida

Celjani so se v 86. minuti rešili pred tretjim prvenstvenim porazom v nizu.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Nogometaši Celja in Olimpije so se v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Prvaki so osvojili prvo točko v zadnjih treh tekmah.

Sportal Maribor z igralcem manj skočil na vrh, Olimpija v Celju pustila dve točki

Obračun med celjskimi in ljubljanskimi nogometaši ni navdušil, po hudem boju pa se je v mestu ob Savinji končal brez zmagovalca. Celjani in Ljubljančani so tekmo odigrali brez pomoči svojih trenerjev. Domači strateg Dušan Kosić je v samoizolaciji po okužbi z novim koronavirusom, gostujoči Dino Skender pa je zavoljo kazni tekmo spremljal na tribuni tukajšnjega stadiona Arena Z'dežele.

Državni prvaki iz Celja so že v svojem prvem napadu nevarno zapretili in bili streljaj oddaljeni od vodstva. Po prostem strelu z desne strani je bil v ljubljanskem kazenskem prostoru najvišji Dušan Stojinović, po njegovem strelu z glavo pa je žoga zadela okvir vrat.

V nadaljevanju so jalovo terensko premoč imeli Ljubljančani, a si prave priložnosti niso priigrali, medtem ko so Celjani v 17. minuti izpeljali kombinirano akcijo, strel Filipa Dangubića z desetih metrov pa je bil nenevaren za vratarja Žigo Freliha.

Uvodoma dokaj nenevarna Olimpija je prvo resno akcijo uprizorila v 21. minuti, ko je Đorđe Ivanović "premešal" celjsko obrambo, a se je namesto strela odločil za podajo, nevarnost pa so domači nogometaši pravočasno odpravili.

Andres Vombergar je odlično strelsko formo potrdil tudi v Celju. | Foto: Grega Valančič/Sportida Andres Vombergar je odlično strelsko formo potrdil tudi v Celju. Foto: Grega Valančič/Sportida

Le šest minut kasneje pa so Ljubljančani povedli. Po predložku z leve strani je domača obramba naredila grobo napako pri odbijanju žoge, darilo pa je izkoristil Andres Vombergar in iz neposredne bližine zatresel mrežo nemočnega domačega vratarja Matjaža Rozmana.

V 30. minuti je bil v bliskovitem nasprotnem napadu Ivanović malenkostno nezbran v končnici akcije. V finišu prvega polčasa so Celjani nekoliko bolj pritisnili proti ljubljanskim vratom, po kombinirani akciji Dangubića in Matica Vrbanca pa je nevarnost odpravil Goran Milović.

Celjani so v začetku drugega polčasa pritisnili proti ljubljanskim vratom in imeli terensko premoč, Ljubljančani pa so se organizirano branili. V vsebinsko ne preveč bogati tekmi je bilo tako do 86. minute, ko je domači napadalec Mičo Kuzmanović z leve strani prodrl v ljubljanski kazenski prostor in z natančno odmerjenim strelom z desetih metrov izenačil na 1:1.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Tabor Sežano, celjska pa bo gostovala v Novi Gorici. Obe tekmi bosta v soboto, 12. decembra. Celjska zasedba bo pred tem v sredo, 9. decembra v Sežani igrala še zaostalo tekmo 15. kroga PLTS.

Celje : Olimpija 1:1 (0:1)

Arena Z'dežele, brez gledalcev, sodniki: Kajtazović, Žunič, Gabrovec.

Strelca: 0:1 Vombergar (27.), 1:1 Kuzmanović ((86.).

Celje: Rozman, Zaletel, Kadušić, Brecl, Stojinović, Benedičič, Vrbanec (od 76. Rorič), Šporn, Novak (od 85. Pungaršek), Dangubić, Kuzmanović.
Olimpija: Frelih, Andrejašič (od 80. Fink), Korun, Marin, Milović, Pavlović, Elšnik, Kvesić (od 61. Caimacov), Močinić, Vombergar, Ivanović (od 74. Bosić).

Rumeni karton: Dangubić, Kadušić; Vombergar, Marin, Milović, Fink.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Derbi v Celju se je končal tako, kot se je končal obračun teh dveh nasprotnikov v zadnjem krogu prejšnje prvenstvene sezone, ki je Celjanom prinesel zgodovinski naslov, z remijem.

VIDEO: priložnost Andresa Vombergarja:


94. minuta: zdaj pa je imel Andres Vombergar sijajno priložnost, da postane velik junak tekme. Po predložku z desne strani je z nekaj metrov prišel do strela z glavo, na žalost navijačev Olimpije pa meril mimo vrat.

VIDEO: gol Mića Kuzmanovića:


GOOOOL! Celjani so prišli do izenačenja proti Olimpiji tik pred koncem tekmo. Po izjemni samostojni akciji je s svojim tretjim prvenstvenim golom sezone v 86. minuti za izenačenje na 1:1 poskrbel Mićo Kuzmanović.

70. minuta:
samo še 20 minut je do konca tekme, rezultat v Celju pa še vedno nespremenjen. Celjani so v drugem polčasu sicer boljši nasprotnik, a vrat ljubljanskega vratarja Žige Freliha vsaj za zdaj resneje niso ogrozili.

49. minuta: prva priložnost v drugem polčasu je pripadla Celjanom, ki so vse nevarnejši. Lepo sta kombinirala Žan Benedičič in Matic Vrbanec, ki pa je ob desni vratnici malo zamudil in se potem zapletel, tako da so branilci Olimpije uspeli ustaviti zelo nevaren napad. Ostaja pri vodstvu gostov z 1:0.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! Trenerja nista menjala. Na igrišče sta pritekli identični enajsterici kot v prvem polčasu.

POLČAS! Za nami je prvih 45 minut igre v Celju, z 1:0 pa po ne preveč spektakularnih prvih 45 minutah vodijo nogometaši Olimpije, ki so torej na dobri poti, da po četrtkovem skalpu Maribora danes vzamejo skalp še prvakom iz Celja.

VIDEO: priložnost Matica Vrbanca:


43. minuta: zdaj pa so bili nevarni Celjani. Po globinski podaji je pred gol gostov pritekel Matic Vrbanec, spravil žogo mimo vratarja Olimpije Žige Freliha, potem pa je na golovi črti dobro reagiral branilec Ljubljančanov Goran Milović in žogo odbil proti sredini igrišča.

32. minuta: po vodstvu je pobudo prevzela Olimpija. Zdaj je v nasprotnem kazenskem prostoru preigraval Djordje Ivanović, a so bili celjski branilci tokrat malce bolj zbrani kot nekaj minut pred tem.

VIDEO: gol Andresa Vombergarja:


GOOOOL! No, zdaj pa je do vodstva prišla Olimpija. Po predložku z desne strani in nespretnem posredovanju obrambe Celja je ponujeno priložnost v 26. minuti izkoristil Andres Vombergar in Olimpijo popeljal do vodstva.

17. minuta: še naprej so na igrišču boljši Celjani, ki so imeli zdaj novo priložnost za gol. Do strela je prišel hrvaški napadalec Filip Dangubić, ki pa žoge ni najbolje zadel.

VIDEO: prečka Dušana Stojinovića:


1. minuta: niti minuta ni minila in že je bilo v Celju zelo vroče. Zelo blizu zadetka so bili domači nogometaši. Veselje Dušanu Stojinoviću je preprečil okvir vrat.

ZAČETEK TEKME! S sredine igrišča so krenili nogometaši Celja.

Pred tekmo:

Poslastica kroga bo v knežjem mestu. Vsaj morala bi biti, čeprav obstaja bojazen, da Olimpija ne bo pokazala vsega, kar zna. Iz ljubljanskega tabora so po napornem četrtku in dragoceni zmagi nad Mariborom priznali, da bi dvoboj v knežjem mestu veliko raje kot v nedeljo igrali dan ali dva pozneje. O tem so obvestili tudi krovno zvezo, a ni prišlo do spremembe. Ostaja pri začrtanem urniku.

Ljubljančani bodo v Celju gostovali ob 14. uri, to pa bo tudi ponovitev najpomembnejšega srečanja prejšnjega sezone, ko sta se omenjenega tekmeca pomerila v velikem finalu in do zadnjih sekund odločala o naslovu prvaka. Končalo se je z 2:2, kar je izbrancem Dušana Kosića omogočilo zgodovinski naslov. Zmaji so ostali prekratki za zadetek. V nedeljo se lahko maščujejo branilcem naslova. V tej sezoni so jih že premagali v Stožicah, ko je za 1:0 zadel Miral Samardžić. Donedavnega kapetana, ki ga je pred kratkim nasledil Timi Max Elšnik, ne bo v Celje, saj mora odslužiti še tri tekme prepovedi.

Zmaji nimajo na voljo veliko dni za regeneracijo, tako da bi lahko trener Dino Skender rotiral ekipo, ob tem pa mu bodo zadnji trije hrvaški novinci prišli še kako prav. Vprašanje je, ali bo nared prvi strelec tekmovanja Đorđe Ivanović, ki je pred derbijem z Mariborom stisnil zobe in si pomagal s pomočjo protibolečinskih tablet. Strelsko je vroč tudi Andres Vombergar, pri Celjanih pa je najboljši strelec hrvaški povratnik Filip Dangubić. V nedeljo ne bo mogel pomagati na pomoč Romana Bezjaka, ki je bil pozitiven na testiranju na Covid-19 in se že teden dni nahaja v samoizolaciji.

Obeta se srečanje, v katerem bosta manjkala oba trenerja. Dušan Kosić je tudi pozitiven na novi koronavirus, njegov stanovski kolega pri Olimpiji Dino Skender pa bo moral izpustiti dvoboj zaradi drugega rumenega kartona v tej sezoni. Prejel ga je na vročem četrtkovem večnem derbiju.

Ker je Celjanom zaradi zmrznjenega igrišča odpadla četrtkova tekma v Sežani, bodo nedeljski obračun z vedno boljšo Olimpijo pričakali bistveno bolj spočiti, gostitelji pa so pred tekmo, čeprav bo potekala pred praznimi tribunami, poskrbeli tudi za spletno prodajo v dobrodelne namene in priskočili na pomoč ljudem v težavah.
Ne spreglejte