Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
29. 5. 2019,
15.02

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,09

2

Natisni članek

NK Celje Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Rudi Požeg Vancaš

Sreda, 29. 5. 2019, 15.02

4 leta, 11 mesecev

Rudi Požeg Vancaš novi nogometaš NK Maribor

Zahović si mane roke, Maribor kupil najboljšega v Sloveniji! #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,09

2

Spins Gala | Rudi Požeg Vancaš je prejel nagrado SPINS XI za najboljšega igralca sezone Prve lige Telekom Slovenije. | Foto Vid Ponikvar

Rudi Požeg Vancaš je prejel nagrado SPINS XI za najboljšega igralca sezone Prve lige Telekom Slovenije.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski prvak Maribor je le dan pred finalom pokala Slovenije, kot da bi hotel še bolj izraziti prevlado v domačem nogometnem okolju, predstavil najnovejšo okrepitev. V Ljudski vrt je prišel nihče drug kot Rudi Požeg Vancaš, najboljši igralec sezone Prve lige Telekom Slovenije! Pogodbo je sklenil do leta 2022.

Sportal Najboljši igralec 1. SNL se še ni srečal z Zlatkom Zahovićem #video

Športni direktor Zlatko Zahović je napovedal, da bosta po Andreju Kotniku in Špiru Peričiću dogovor z Mariborom v kratkem času sklenila še dva novinca. Prvi je že tu. Vijolice so slovesno predstavile novega člana, zveznega igralca Rudija Požega Vancaša, za katerim je najboljša sezona v karieri.

"V Mariboru nikoli ni miru, tako je tudi pri okrepitvah. Maribor je Maribor. Cilji so vedno najvišji, s temi okrepitvami smo lahko blizu tistemu cilju, ki si ga vsi želimo. Za Rudija sem prepričan, da bo dodatna vrednost Maribora," pojasnjuje prvi kadrovik Maribora.

Športni direktor Zlatko Zahović je pripeljal odmevno okrepitev iz Celja, katero je v mesto ob Dravi vabil že dlje časa. Mariborčani bodo plačali celjskemu klubu visoko odškodnino. Po njegovih besedah je rekordna, kar se tiče mariborskega kluba. | Foto: Matjaž Vertuš Športni direktor Zlatko Zahović je pripeljal odmevno okrepitev iz Celja, katero je v mesto ob Dravi vabil že dlje časa. Mariborčani bodo plačali celjskemu klubu visoko odškodnino. Po njegovih besedah je rekordna, kar se tiče mariborskega kluba. Foto: Matjaž Vertuš

Belokranjec, ki ni našel popolne sreče v Domžalah, nato pa jo je našel v Celju, je okrepil državnega prvaka. S Celjani je sanjal o tem, da bi se uvrstil v Evropo. To mu ni uspelo, načrte mu je prekrižala tudi poškodba, zaradi katere je izpustil kar nekaj dvobojev. Vseeno pa poleti ne bo ušel evropskim nastopom.

Branil bo mariborske barve in se potegoval za največji klubski cilj, nastop v ligi prvakov. S tem se je občasnemu članskemu reprezentantu uresničila velika želja, saj bo okusil, kako je igrati v najbolj organiziranem in uspešnem slovenskem klubu. Čeprav se ga je povezovalo tudi s tujino, se bo poskušal najprej dokazati pri Mariboru, v četrtek pa bo na stadionu Z'dežele, ki ga pozna odlično, stiskal pesti za novopečene soigralce in navijal, da osvojijo pokalno lovoriko. Mariborčani bi tako uspešno sezono 2018/19 sklenili z dvojno slovensko krono.

"Ponosen sem, da sem podpisal za najboljši klub v Sloveniji. Vsi so me ob prihodu odlično sprejeli, prijetno se počutim kot del te zgodbe in verjamme, da bom prispeval svoj delež k novim uspehom. Nekaj zadnjih prestopnih rokov se je ves čas nekaj dogajalo v zvezi z mojim odhodom, tako je bilo tudi zdaj. To so trenutki, na katere se moraš prilagoditi in igrati naprej, jaz sem se osredotočil na igre v Celju, z uspešnimi predstavami pa prišel do vijoličastega dresa. Storil bom vse, da izpolnim pričakovanja navijačev in vseh v klubu. Z zadetki, asistencami in tudi z delom v obrambi. Hitro bo šlo na puno, komaj čakam začetek priprav," je povedal 25-letni Belokranjec, ko se je prvič predstavil javnosti v opremi NK Maribor.

Najboljši strelec Celjanov je v sezoni 2018/19 zaigral tudi za člansko izbrano vrsto. | Foto: Vid Ponikvar Najboljši strelec Celjanov je v sezoni 2018/19 zaigral tudi za člansko izbrano vrsto. Foto: Vid Ponikvar

Peričić: Stopnica višje v moji karieri

Hrvaški branilec Špiro Peričić, ki je bil večino sezone 2018/19 standardni branilec Mure, pred polfinalom pokala pa se pri prekmurskem klubu znašel na stranskem tiru, je storil vse, da bi prišel pripravljen na priprave: "Vem, da pri Muri najprej niso bili navdušeni, a so razumeli, da si želim korak naprej. Rad bi se zahvalil za skupno obdobje in jim čestitam za uvrstitev v evropsko tekmovanje, ampak to je stopnica višje v moji karieri. Ne dvomim, da se bom hitro prilagodil. Pritisk, ki ga prinaša igranje v Mariboru, je tudi motiv za trdo delo na vsakem treningu in želim pokazati, zakaj mi je klub namenil zaupnico.”

Kotnik se ne boji konkurence

Donedavni zvezni igralec Gorice Andrej Kotnik se je po osvojitvi naslova pridružil moštvu na treningih in prestal prvo fazo prilagajanja: "Velikokrat sem igral tukaj in z nasprotne strani strani spoznal, kaj pomeni Maribor v slovenskem prostoru. Zdaj sem tudi neposredno spoznal moštvo, trenerje in prvi vtisi so super. Vesel sem, da začenjam novo zgodbo s soigralci, ki so zasluženo postali prvaki in verjamem, da lahko kljub veliki konkurenci postanem del ekipe tudi na igrišču ter se borim za nove lovorike. Rad bi nadaljeval to uspešno primorsko invazijo igralcev, ki so pustili sled v Mariboru," je dejal Primorec, ki ima izkušnje z igranjem tudi v Italiji in Španiji.

Mariborčani bodo poleti prevetrili slačilnico. Ne ve se še, kdo bo četrta okrepitev, morda bo donedavni zvezdnik Olimpije Rok Kronaveter, ve se pa že, kdo bo zapustil klub. To so poleg Jana Mlakarja (Brighton) in Marka Šulerja (konec kariere) še nekdanji reprezentant Dare Vršič, branilec Denis Šme, in napadalec, ki je bil v tej sezoni na stranskem tiru, Nigerijec Sunny Omoregie. Edina izjema je rezervni vratar Nino Irgolič, ki ostaja del vijoličaste družine.

"Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem našim dosedanjim članom za lepe trenutke, ki smo jih preživljali skupaj. Pustili so velik pečat in bili pomembni v naši zgodbi. V novi zgodbi pa skušamo pripeljati fante, ki bi se lahko čim prej vključili in prevzeli odgovornost, zato so tukaj Požeg Vancaš, Kotnik in Peričić kot prvi trije novi obrazi," je sporočil Zahović in dodal, da bi lahko vijolice pripeljale še enega vratarja.

Prihodov še ni konec

Maribor še ni končal z nakupi. O najnovejših članih kluba in prihodnosti je spregovoril športni direktor Zlatko Zahović.

 

Preberite še:

NK Maribor
Sportal Ustvarjanje čudežev iz ničesar #komentar
Sportal Zlatko Zahović o morebitnem prihodu Kronavetra: Pustimo se presenetiti #video
Ibou Kebe Tabor
Sportal Gorici grozi konec velike tradicije
Milan Mandarić
Sportal Prvega moža Olimpije ne bo v Celje
Luka Zahović
Sportal Zahovićevo sporočilo ne bo všeč Olimpiji
NK Maribor Darko Milanič
Sportal Tako zeleni kot vijoličasti pričakujejo, da bo pokal njihov #video
OptaŽabar, Matjaž Homar
Sportal Navdušenec nad številkami ima podatek, ki bo spremenil zgodovino Olimpije
Sportal "Slovenci se imamo za nogometni narod, a smo daleč od tega" #video
Ne spreglejte