Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2020,
15.48

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

Luka Štor Dynamo Dresden

Sreda, 12. 2. 2020, 15.48

4 leta, 3 mesece

Ekspresno hitro se je iz Nemčije vrnil Luka Štor

Velika okrepitev za Aluminij pred začetkom drugega dela sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04
Luka Štor | Luka Štor se je ekspresno vrnil v Slovenijo, kjer bo spet skušal opozoriti nase. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Luka Štor se je ekspresno vrnil v Slovenijo, kjer bo spet skušal opozoriti nase.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Aluminij, po prvem delu sezone drugouvrščeni klub v slovenski nogometni ligi, ki bo napadal tudi pokalno lovoriko, je pred nadaljevanjem sezone dobil pomembno okrepitev. Po vsega polovici leta se je iz Nemčije vrnil napadalec Luka Štor, ki bo v drugem delu sezone v Kidričevem igral kot posojen član Dynama Dresdna.

Po največjem prestopu v zgodovini Aluminija, ki naj bi z njegovo prodajo avgusta lani neuradno zaslužil 400 tisoč evrov, se Luka Štor v Dynamu Dresdnu ni znašel najbolje. V nemški drugi ligi je zbral 11 nastopov, a bil od tega le enkrat na igrišču od prve minute. V pokalnem tekmovanju je v enem nastopu dosegel edini gol, ki ga je zabil v Nemčiji. To ni bilo dovolj, zato so se pri nekoč slovitem nemškemu klubu, ki pa je daleč od stare slave in trenutno celo na dnu nemške drugoligaške prvenstvene razpredelnice, odločili, da v drugem delu sezone ne bodo več računali nanj.

Enaindvajsetletni nekdanji mladinec Maribora se tako vrača k Aluminiju, pri katerem je dočakal svojo uveljavitev in nase opozoril predvsem na začetku te sezone, ko je v petih prvenstvenih nastopih zabil štiri gole. V Kidričevem je, sprva kot posojen nogometaš Maribora, potem pa kot njegov polnopravni član, igral od januarja 2018, v tem času pa za Aluminij zabil devet golov v 33 nastopih v vseh tekmovanjih.

Slobodan Grubor je pred nadaljevanjem sezone dobil veliko okrepitev, s katero bo napadal največje dosežke v zgodovini kluba iz Kidričevega. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Slobodan Grubor je pred nadaljevanjem sezone dobil veliko okrepitev, s katero bo napadal največje dosežke v zgodovini kluba iz Kidričevega. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Aluminij po prvo lovoriko v zgodovini kluba

Slovenski mladi reprezentant, ki ima pogodbo z Dynamom do leta 2023, bo Aluminiju vsaj do konca sezone pomagal s statusom posojenega nogometaša, trenerju Slobodanu Gruborju pa bo pred nadaljevanjem sezone zagotovo prišel še kako prav. Aluminij bo v drugem delu sezone, ki ga bo čez deset dni začel z gostovanjem v Celju, namreč igral na dveh frontah.

V prvenstvu, v katerem je po prvem delu na visokem drugem mestu, in v pokalu, v katerem so Kidričani v odsotnosti Olimpije in Maribora morda celo favoriti tekmovanja, v katerem so ostala samo še štiri moštva. V polfinalu jih čaka obračuna z Muro.

Luka Štor
Sportal Aluminij potrdil: Gre za največji prestop v zgodovini kluba!
Ne spreglejte