Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 9. 2012,
15.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija Nejc Kuhar

Ponedeljek, 3. 9. 2012, 15.00

8 let

1320 višinskih metrov Kuharju in Zupanovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Primorci so po dveh tednih premora nadaljevali z gorskimi rekreativnimi teki. S 1320 metri višinske razlike na teku na Črno prst sta se najbolje spopadla Nejc Kuhar in Špela Zupan.

Rekreativni tekaški pokali, ki potekajo v sklopu akcije Slovenija teče 2012, so se po vsej državi že dodobra prevesili v drugo tekmovalno polovico. Tudi Primorci so po dveh tednih premora nadaljevali z gorskimi teki, in sicer je bil na sporedu že 12 v seriji 15 tekov, katerih rezultati štejejo za pokal Klub primorski gorski teki 2012. Prireditelji Planinsko društvo Podbrdo in GRS postaja Tolmin so poskrbeli, da so na prvo septembrsko soboto na svoj račun prišli ljubitelji pravih gorskih tekov.

Članske vrste je na štartu 19. Gorskega teka Ivana Anderleta na Črno prst pričakala 6,3 kilometra dolga proga, na kateri so morali premagati 1320 metrov višinske razlike. Kljub odsotnosti najboljših gorskih tekačev, ki so minuli vikend tekmovali na svetovnem prvenstvu v gorskih tekih v italijanskih Alpah, se je na štartu zbralo kar nekaj privržencev gorskih tras. V moški konkurenci se je s 1320 višinskimi metri najbolje znašel Nejc Kuhar, ki je konec julija zasedel odlično tretje mesto na gorskem teku na Grintovec. Kuhar je ciljno črto prečkal s časom 49:41 in tako postal šele drugi tekač, ki mu je na Črno prst uspelo priteči v manj kot 50 minutah. Poleg Kuharja je to uspelo še Petru Lamovcu, ki ima od leta 2006 v lasti rekord proge, in sicer 47:46. Drugo mesto na sobotnem teku si je pritekel Bojan Ambrožič, na tretjem je pristal novi rekorder Slovenske planinske poti Klemen Triler. Pri dekletih je suvereno slavila Špela Zupan, ki je s progo opravila s časom 1;09:59, na drugo mesto je pritekla Irma Pivk, najboljšo trojico je zaključila Marinka Lapanja.

Trenutno v skupnem seštevku primorskih gorskih tekov vodi Mihaela Tušar, na drugem mestu je Urša Trobec, tretje mesto pripada Irmi Pivk. V moški konkurenci je na prvem mestu Borut Malavašič, sledita mu Aleš Štor in Ivan Sokol.

Ljubitelji primorskih gorskih tekov bodo sedaj imeli skoraj mesec dni premora, saj se bo pokal Klub primorski gorski teki nadaljeval konec septembra, ko bo v Idriji potekal 12. Tek na Hleviše.

Ne spreglejte