Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 6. 2012,
12.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Torek, 26. 6. 2012, 12.39

8 let

Alič Male gore ne izpusti iz rok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gorski tekači so na svoj račun prišli v Ajdovščini, kjer jih je pričakal 4. Tek na Malo goro. Že četrtič zapored je slavil Simon Alič, med dekleti je bila najhitrejša Mihaela Tušar.

Medtem ko je sezona rekreativnih tekov po vsej Sloveniji že zakorakala v drugo tekmovalno polovico, so se primorski gorski teki šele dobro začeli. V Kamnjah pri Ajdovščini je potekal šesti v seriji 15. tekov, katerih rezultati štejejo za pokal Klub Primorski gorski teki, ki bo potekal vse do decembra, ko bo na sporedu Tek na Tabor. Že včeraj pa so tekaško pripravljenost na 4. Teku na Malo goro, ki ga je priredilo Športno, kulturno in turistično društvo Kamnje, preverili gorski tekači.

Člane je v Kamnjah pri Ajdovščini pričakala 4,7-kilometrov dolga preizkušnja, na kateri so morali premagati 800 metrov nadmorske višine. V moški konkurenci ni bilo presenečenj, saj je novi (stari) zmagovalec postal Simon Alič (ŠD Nanos Podnanos), ki na Teku na Malo goro še ne pozna poraza. Na vseh štirih dosedanjih tekih je namreč ciljno črto na 1080 metrov visoki planoti na pobočju Čavna vselej prečkal prvi. Letos je v cilj pritekel s časom 33:14 in tako za štiri minute ugnal vso konkurenco. Na drugo mesto se je zavihtel Klemen Triler (KGT Papež Kamnik), najboljšo trojico je zaključil Andrej Trojer (SK Ihan).

Med članicami se je zmage veselila lanskoletna zmagovalka Mihaela Tušar (ŠD Nanos Podnanos), ki je s progo opravila v času 45:14. Dobri dve minuti več je potrebovala drugo uvrščena Jana Bratina (AD-VENTURE.SI), na tretjem je pristala Urša Trobec (ŠD Setnik).

Rekorda proge nista bila dosežena, v moški konkurenci ga tako od lani z 31:44 drži Simon Alič, pri dekletih pa ga ima Lucija Krkoč, ki je leta 2010 na Malo goro pritekla s časom 38:04.

Primorci bodo z gorskimi teki nadaljevali že prihodnji konec tedna, ko bo 1. julija v Ponikvah na sporedu 5. Tek po Šentviški planoti.

Ne spreglejte