Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sobota,
31. 3. 2012,
19.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 31. 3. 2012, 19.14

8 let

Alič prvi pritekel k Sv. Primožu

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Simon Alič in Petra Mikloša sta zmagovalca 17. Teka k Sv. Primožu, ki je potekal v prelepem spomladanskem vremenu, ki je v Stahovico pri Kamniku privabilo številne ljubitelje teka.

S 3,5-kilometrsko progo in 400 metri višinske razlike je najhitreje opravil Simon Alič, redni udeleženec gorsko-tekaških preizkušenj pri nas. V cilj je pritekel v času 16:51, daleč od rekorda proge, a je bil slabši končni rezultat posledica taktičnega začetka, kjer nihče ni želel teči v ospredju. Kmalu po štartu se je izoblikovala vodilna trojka, v kateri sta bila poleg Aliča še dva reprezentanta Peter Lamovec in Gašper Bregar. Odločilno potezo je Alič potegnil v zadnjem delu proge, kjer je nekaj strmejših klancev, prav ti pa so njegova specialiteta. Drugi je v cilj pritekel Lamovec, šest sekund za njim pa še Bregar. ''Malo še čutim noge od polmaratona, vendar sem šel kar dobro,'' je dejal Alič, ki je pretekli konec tedna osvojil tretje mesto na 12. Malem kraškem maratonu: ''Na začetku nisem želel vleči in sem čakal na ostale, potem pa sem na parih vzponih potegnil. Letos čas ni bil pomemben, tekel sem toliko, da sem zmagal.'' S svojim nastopom je bil zadovoljen tudi Lamovec: ''Odtekel sem približno tako kot vsako leto. Za začetek sezone sem zelo zadovoljen, saj je za menoj nekaj kilometrov manj kot lani, a se to očitno niti ne pozna in zgleda, da bo sezona tudi letos uspešna.'' Tretjeuvrščeni Bregar je bil nekoliko razočaran le nad rezultatom: ''Računal sem na kakšno sekundo boljši čas, a glede na taktiziranje na začetku je bilo težko zamujeno 'notri prinesti'. Pogoji pa so bili odlični, proga je bila povsem suha.''

Pri dekletih je bila konkurenca nekoliko slabša, saj na štartu ni bilo nobene reprezentantke. To je izkoristila Petra Mikloša, ki je zmagal s časom 21:54. ''Nisem še tekmovala tukaj, pa sem rekla, da poskusim. Rekreativno tečem že dlje časa, tek pa kombiniram z drugimi obveznostmi,'' je dejala zmagovalka, ki je na drugem mestu za 12 sekund prehitela Špelo Zupan, tretja pa je bila mlada Sara Jesenko.

Ne spreglejte