Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2012,
12.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 23. 7. 2012, 12.47

8 let

Bevkov vrh Bregarju in Kršinarjevi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pokal primorskih gorskih tekov se je minuli vikend ustavil v Jaznah pri Cerknem, kjer sta na 6. teku na Bevkov vrh slavila Gašper Bregar in Neja Kršinar.

Čeprav je večina pokalov v rekreativnih tekih "na počitnicah", Primorci v teh poletnih dneh ne poznajo premora. Minuli vikend se je tako s 6. tekom na Bevkov vrh nadaljeval pokal Klub Primorski gorski teki, ki poteka v sklopu akcije Slovenija teče 2012. Društvo za oživitev podeželja Jazne je v nedeljo, 22. julija, priredilo devetega v seriji 15. tekov, katerih rezultati bodo šteli za primorski pokal v gorskih tekih. Organizatorji so poskrbeli, da so na primorskem gorskem prazniku lahko tekle vse generacije, mladina na nekoliko krajši progi, člane pa je pričakala 6-kilometrska trasa.

S šestkilometrsko potjo, na kateri se izmenjujejo asfalt, makadam in trava, se je v moški konkurenci najbolje spopadel Gašper Bregar (KGT Papež), ki je v cilj pritekel s časom 28:04,9. Drugo mesto je z dobrimi 40 sekundami zaostanka pripadlo Robu Svenšku (TSK Bled), najboljšo trojico je zaključil Tim Kovačič (Gšd Brikal). Med dekleti je na progi, na kateri so članske vrste morale premagati 500 metrov nadmorske višine, suvereno slavila Neja Kršinar (Pr`Jur), ki je s progo opravila v času 33:29,1 in tako žensko konkurenco prehitela za tri minute. Drugo mesto je pripadlo Mihaeli Tušar (ŠD Nanos Podnanos), kot tretja pa je ciljno črto pretekla Urša Trobec (ŠD Setnik).

Primorski gorski teki se bodo nadaljevali čez dva tedna, ko bo 5. avgusta v Šmarjah pri Sežani na sporedu 1. Šmarski tek.

Na 8. gorskem teku na goro Oljko slavila Mernik in Šiftarjeva

Polzela - V soboto, 14. julija, so s teki nadaljevali tudi Štajerci. Tako kot minulo soboto v Jaznah pri Cerknem so v Polzeli na račun prišli gorski tekači. Planinsko društvo Polzela je namreč priredilo 8. tek na goro Oljko, na katerem so člani morali premagati osemkilometrsko razdaljo in 390 metrov nadmorske višine. Z gorskim tekom je med člani najhitreje opravil Nik Mernik, ki je v cilj pritekel s časom 34:07, drugo mesto si je pritekel Igor Mernik, tretje mesto pa je pripadlo Jožetu Moriju. Med dekleti je bila najhitrejša Jožica Šiftar, ki je osem kilometrov premagala s časom 45:33, drugo mesto je pripadlo Ireni Gartner, najboljšo trojico je zaključila Tadeja Rožič.

Štajersko-koroški pokal v rekreativnih tekih se bo nadaljeval čez dva tedna, ko bo 4. avgusta v Izlakah na sporedu 8. tek po Zagorski dolini.

Ne spreglejte