Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
26. 8. 2012,
6.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 26. 8. 2012, 6.08

8 let

Blesić po preobratu kralj kletke

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V finalu ulične košarke sta si v "kletki strahu" nasproti stala Blaž Črešnar in Alen Blesić. Uvodni zaostanek je Blesić nadoknadil s serijo trojk in na koncu slavil z rezultatom 15:14.

Po lanskoletni zmagi Gašperja Ovnika na ljubljanskem gradu, smo bili tokrat nekoliko nižje (na Kongresnem trgu) priča zaključnemu turnirju v ulični košarka 1 na 1. Prvi igralci so se v kletko podali že opoldne, kasneje pa so zaradi prevelike vročine dvoboje za nekaj časa prekinili. Oba finalista sta se do finala prebila brez porazov, saj sta dobila vse štiri tekme. Črešnar je bil v polfinalu boljši od trikratnega zmagovalca turnirja 1 na 1 Ovnika. Tri sekunde pred koncem je z »noro« trojko Črešnar določil prvega finalista. V drugem polfinalu je Blesić gladko premagal najmlajšega udeleženca turnirja Anžeta Srebovta. Končni rezultat je bil 15:8, Blesić pa je zadel šest trojk.

V finalu sta se tako znašla igralca, ki na glavni turnir sploh nista bila uvrščena. Nastop jima je omogočilo lepo število odpovedi pred začetkom turnirja.

Uvod se ni začel po željah Blesića. Črešnar je hitro prišel do vodstva, z izkoriščanjem svojih 215 cm in povedel s 6:2. Še več, Črešnar je zatem vodstvo še povišal na 10:4, nato pa se je prebudil prvak v zabijanju na tekmi zvezd v Komunalnem centru (kjer je v finalu premagal Olimpijinega Jako Blažiča) in s trojko od table napovedal preobrat. Črešnar je sicer z dvema prodoroma pod koš še enkrat povedel za šest točk (12:6), zatem pa sta sledili dve hitri trojki Blesića in rezultat je kazal 12:10. Visoki Črešnar se je še naprej posluževal igre pod koš, v kateri je bil močnejši, vendar je ob nepravem trenutku naredil osebno napako v napadu in tako podaril žogo nasprotniku. Nekdanji član Rogaškega Crystala je to takoj kaznoval z novim uspešnim metom za tri točke in rezultat je bil poravnan na 12:12. Po uspešnih akcijah na obeh straneh je bil rezultat še zadnjič izenačen, zatem je Blesić 'pustil' lahko zabijanje članu Heliosa in imel žogo za zmago. Za zadnji napad se je uporabil svoje najmočnejše orožje – met za tri točke – in z velike razdalje zadel ter postal kralj 'kletke strahu'. V finalu je od svojih osmih košev kar sedemkrat zadel izza črte 6,75. Poleg 'simbolične' krone je bogatejši tudi za 1000 evrov in televizor. "Na srečo sem zadel zadnji met, kar je bil tudi lep zaključek finala. Težko je bilo igrati cel dan. Na koncu sva oba le še metala in čakala na konec. Ob koncu sem imel nekaj več sreče in zmagal," je po zmagoslavju povedal Blesić.

Ne spreglejte