Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2011,
10.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 30. 6. 2011, 10.58

8 let

Bogat športni vikend v Kamniku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ta vikend bo se v Kamniku trlo športnih navdušencev, saj bo pod okriljem treh športnih društev (Calcit Bike Tema, KD Alpe in Trisport klub) potekal KAMSPORT 2011.

KAMSPORT 2011 združuje tri glavna športna tekmovanja, in sicer mednarodno gorsko-kolesarsko prireditev, ki šteje tudi za slovenski pokal v krosu in pokal Alpe Adria, enega najlepših in najatraktivnejših kolesarskih maratonov v Sloveniji in triatlon, ki prav tako šteje za slovenski pokal.

Tradicionalni, že 14. kamniški kros bo na sporedu v soboto, po zaslugi visoke mednarodnega kategorije dirke UCI C.2 pa bo na njej nastopilo tudi veliko dobrih tujih tekmovalcev. Novost v letošnjem programu je dirka v atraktivni disciplini šprint, ki se pri nas šele uveljavlja. Kot že samo ime pove gre za dirkanje na zelo kratki progi (400 m), zaradi skupinskega štarta in napredovanja le najhitrejših treh pa je ta dirka zelo dinamična in zelo atraktivna. Šprint z gorskimi kolesi se sicer še uveljavlja na svetovni sceni in bo šele v prihodnji sezoni tudi uradna disciplina gorsko-kolesarskega svetovnega pokala.

Kamniška dirka velja za eno najboljših na domači sceni, v predolimpijskem obdobju pa se bo na njej za pomembne točke UCI borilo tudi veliko tujih tekmovalcev, ki jih bodo naši le težko premagali. Glavna dirka v olimpijskem krosu se bo odvijala na tradicionalni progi s štartom in ciljem na Glavnem trgu.

Zagotovo eden najatraktivnejših kolesarskih maratonov v Sloveniji bo v nedeljo v svoji peti izvedbi ponovno obkrožil Kamniško-Savinjske Alpe. Že dodobra poznan maraton pri nas je v lanskem letu privabil rekordnih 515 udeležencev iz sedmih držav, organizatorji prireditve, Kolesarsko društvo Alpe, pa se lepe udeležbe nadejajo tudi letos.

Maraton Alpe Scott, Maraton Franja BTC CITY in Juriš na Vršič so brez dvoma priljubljene kolesarske prireditve. Vsaka od njih je posebna, v želji po sodelovanju in večji odmevnosti pa so se organizatorji odločili, da tri kolesarske dogodke povežejo s skupnim točkovanjem za Pokala Schneekoppe. Zaključna podelitev priznanj in pokalov bo 3. septembra v Kranjski Gori po zaključku Juriša na Vršič.

Trasa maratona, ki na 130 kilometrih obide 11 občin v Sloveniji in Avstriji, premaga 2000m višinske razlike, velja za eno najlepših in najatraktivnejših kolesarskih tras pri nas. Udeležence bo vodila čez tri alpske prelaze, ki so v zgodovini tako ali drugače ločevali ljudi, jezike, kulture ... Prelazi Jezerski vrh, Pavličevo sedlo in Črnivec so za kolesarje svojevrsten in največji izziv na maratonu.

Triatlon bo potekal v nedeljo, združil pa bo štafetni triatlon za podjetja in združenja, triatlon za vsakogar, najkrajši super šprint triatlon, lumpi akvatlon za otroke in šprint triatlon, ki šteje za slovenski pokal v triatlonu. V šprint triatlonu morajo tekmovalci preplavati 750 metrov, prekolesariti 17,5 kilometra, nato pa jih čaka še pet kilometrov teka.

Organizatorji se nadejajo močne udeležbe tako domačih tekmovalcev kot tekmovalcev iz sosednjih držav. Triatlon se s plavanjem začenja na kamniškem bazenu, sledila bosta tek in kolesarjenje, ki bosta potekala po krajih v neposredni bližini (Godič, Oševek). Organizatorji dogodka dodajajo, da je tekma namenjena tudi in predvsem rekreativnim športnikom, ki se bodo lahko pomerili na triatlonu za vsakogar.

Ne spreglejte