Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 5. 2015,
9.03

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marko Roblek Kranj

Nedelja, 3. 5. 2015, 9.03

8 let, 3 mesece

Bosonogci v Kranju znova v lov na svetovni rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bosonogi maratonec Marko Roblek v sodelovanju s Športnim centrom Maratonc danes v Kranju organizira 5. Slovenski bosi tek. Tek je netekmovalnega značaja, v ospredju je druženje.

Štart 5. Slovenskega bosega tka bo pred olimpijskim bazenom v Kranju oziroma pred trgovino ŠC Maratonc, točno ob 11. uri.

Udeleženci bodo tekli bosi, v minimalistični obutvi, lahko pa se bodo preizkusili tudi klasično obuti. Razdalje teka so 2,5, 5, 7,5 in 10 kilometrov, tekači bodo tekli po poteh okrog Športnega centra v Kranju.

Namen srečanja bosonogih tekačev je v tem, da se bosonogci in simpatizerji zberejo na enem mestu, se spoznajo, izmenjajo izkušnje in skupaj odtečejo par kilometrov, so zapisali organizatorji. V ta namen bodo poleg teka organizirane tudi izobraževalne delavnice o bosem teku in o naravnem MovNat gibanju, testiranje minimalistične obutve, bosi tek za najmlajše in srečelov.

Štartnine ni. Meritev časa ne bo.

Bosonogci bodo tudi letos dobrodelni, zato organizatorji vabijo vse obiskovalce, naj s seboj prinesejo rabljene, še uporabne čevlje, ki jih bodo predali organizacijam, ki jih najbolj potrebujejo. Slogan teka je: "Prinesite svoje stare čevlje, tecite bosi in pomagajte tistim, ki si obutve ne morejo privoščiti!"

Nov svetovni trekord?

5. Slovenski bosi tek bo organiziran tudi v čast mednarodnega dne bosega teka (IBRD – International Barefoot Running Day). Ta dan se bodo bosonogi tekači po celem svetu zbirali na podobnih tekaških dogodkih. Mednarodni dan bosega teka je namenjen popularizaciji naravnega, zdravega in sproščenega tekaškega sloga.

V letih med 2011-2014 so med vsemi prireditvami na svetu (več kot 60 držav) na ta dan ravno v Sloveniji beležili največjo udeležbo. Svetovni rekord želijo postaviti tudi letos, saj pričakujejo več kot 200 tekačev.

Ne spreglejte