Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 6. 2012,
14.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 6. 2012, 14.41

8 let

Brežice Bučarju in Plahuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dolenjski pokal v rekreativnih tekih se je minuli vikend ustavil v Brežicah, kjer sta na 9,5-kilometrski progi 2. brežiškega teka slavila Jože Bučar in Marta Plahuta.

Tudi dolenjski konec Slovenije je bil minuli vikend v znamenju rekreativnih tekov, saj je potekala peta v nizu 18. tekaških prireditev, katerih rezultati štejejo za pokal Teki Dolenjske 2012, ki se bo sredi oktobra zaključil s tekom po Vinski cesti. Tokrat je bil na sporedu 2. tek Brežice tečejo, ki ga je v soboto, 2. junija, priredil Mladinski kulturni center Brežice. Na rekreativnem teku po brežiških ulicah so se lahko pomerili tako najmlajši, ki so tekli na Očkovem teku in teku na 800 metrov, kot odrasli, ki so se lahko udeležili 4,5 kilometra dolgega netekmovalnega teka ali 9,5-kilometrske preizkušnje, ki šteje za dolenjski pokal, medtem ko so se pohodniki podali na brežiško razgledno točko Sveti Vid.

Brežiški tek je v Posavje privabil več kot 200 tekmovalcev iz vse Slovenije in sosednje Hrvaške. Najbolje se je na najdaljši, 9,5-kilometrski progi, ki je tekmovalce popeljala po brežiških ulicah do Vrbine, znašel Jože Bučar (AK Šentjernej), zmagovalec tretjega teka letošnjega dolenjskega pokala (6. Urbanovega teka). Ciljno črto je prečkal s časom 32:21 in tako le za dve sekundi ugnal drugo uvrščenega Aljaža Zalarja (ŠD Lončar), na tretje mesto se je zavihtel Bojan Vidmar (DTP Trebnje). Med dekleti se je z ravninsko traso najbolje spopadla Marta Plahuta (AK Radeče), ki je za devetkilometrsko progo potrebovala 41:03 in tako za slabo minuto prehitela Anjo Hasičič (AK Fit Brežice), še minuto več je potrebovala tretje uvrščena Urška Bajc (Propad Engineering).

Organizatorji Brežice tečejo 2012 so z udeležbo in uspelo prireditvijo zelo zadovoljni, vodja programa Simona Potočar je povedala: "Ob odličnem vzdušju smo v Brežicah sklenili še en nadvse uspešen športni dogodek v naši občini, obrazi zadovoljnih tekačev pa so zagotovo odlična popotnica za prihajajoče Brežice tečejo 2013."

Pokal Teki Dolenjske 2012 ne bo mirovali niti prihodnji konec tedna, ko bo v nedeljo, 10. junija, na sporedu 7. tek na Gorjance.

Ne spreglejte