Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 6. 2014,
9.57

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija Poli maraton

Petek, 13. 6. 2014, 9.57

8 let, 3 mesece

Dež ali sonce? Brez izgovorov skok na kolo in smuk v tekaške copate

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Konec tedna s spremenljivim vremenom spet obeta kopico rekreativnih prireditev križemkražem po Sloveniji. Ponujamo pregled najpomembnejših.

Začnimo na Ptuju, kjer bo v starem mestnem jedru v soboto, 14. junija, na sporedu 12. Poli maraton. Kolesarji bodo obračali pedala na 52-kilometrski (Maxi Poli maraton) in 21,2-kilometrski (Mini Poli maraton) razdalji.

Če ste spregledali rok prijav, to lahko storite še jutri od 8.00 do 10.45, in sicer pred mostom čez reko Dravo, na parkirišču Zadružni trg.

Štart Maxi Poli maratona bo ob 11. uri, štart Mini Poli maratona pa 20 minut pozneje izpred upravne zgradbe Perutnine Ptuj.

Seveda bodo tudi najmlajši imeli kaj početi. Štart njihove preizkušnje – Poli snack maratona na dva kilometra – bo ob 11.30.

Obeta se tudi cel kup tekaških prireditev. V Celju boste lahko tekli z legendo. AD Kladivar Celje danes, 13. junija, ob 17. uri organizira tek na 5.000 metrov, s čimer bodo počastili 40. obletnico državnega rekorda na tej razdalji. Državni rekord je 12. 6. 1974 v Berlinu postavil Peter Svet s časom 13:32,8. Isti dan se v Litiji obeta Litijski tek 2014, družabna prireditev za tekače vseh starosti, kjer bo organiziran tudi ekipni tek četvork (dva moška in dve ženski). Štart je ob 9. uri na Valvazorjevem trgu v Litiji.

Ob 17. uri se v Mošnjah pri Radovljici obeta 25. Mošenjski tek 2014, ki ga organizira Športno društvo Mošnje. Tekači se bodo pomerili na osemkilometrski razdalji z višinsko razliko 120 metrov ter na 300-, 600- in 1.100-metrski razdalji (za mlajše kategorije).

Na tek se je mogoče prijaviti uro pred začetkom tekmovanja pri kulturnem domu ali na elektronskem naslovu: sdmosnje@gmail.com.

Tudi Mozirje in Športno društvo Mozirje v soboto vabita na tekaško prireditev. Obeta se namreč 5. Mali maraton Mozirja s štartom ob 17. uri. Izbirali boste lahko med štirimi tekmovalnimi trasami, in sicer malim maratonom na 21 kilometrov, rekreacijskim tekom na 11 kilometrov, družinskim tekom na šest kilometrov in otroškim tekom Bimbo na 200 metrov.

Na Gorenjskem pa vas čaka nočni tek, pri katerem boste prečkali štiri mostove. Tek štirih mostov 2014 na deset kilometrov dolgi trasi, ki vas bo, kot pove že ime, vodil čez štiri mostove (Lahov most, Kapucinski most, Puštalski in Suški most) organizira Športna zveza Škofja Loka. Prireditev bo to soboto, 14. junija, s štartom ob 21.30 na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Na štajerskem koncu vas v nedeljo, 15. junija, čaka 4. Tek ob Dravi, tekaško-rekreativna prireditev, namenjena aktivaciji široke športno-rekreativne ciljne skupine na temelju zdravega načina življenja in spoštljivega odnosa do narave.

Prireditev, ki bo zajemala dva rekreativna teka na pet in deset kilometrov ter dva Večerkova otroška teka na 200 in 400 metrov, se bo začela in končala na Mariborskem otoku. Štartne številke boste lahko dvignili od 7. ure. Štart teka na pet kilometrov je ob 9. uri, na deset kilometrov ob 10.30 in za male Večerke ob 14. uri.

Pravi tekaški dan bo to nedeljo tudi v Vidmu (Dobrepolje), kjer Urbani tekači organizirajo tekaške dneve Lahkih nog radovedni naokrog, ki so sestavljeni iz družabnega teka na deset ali 20 kilometrov po zanimivih poteh, kosila, krajšega predavanja in morda še kakšnega dodatnega ogleda.

Ne spreglejte