Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2016,
13.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Petek, 11. 3. 2016, 13.38

6 let, 7 mesecev

Do kdaj bo mogoče smučati na slovenskih smučiščih?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na Voglu, kjer imajo v teh dneh kar tri metre in pol snega, boste lahko smučali vse do 1. maja, medtem ko se na Rogli, Krvavcu in v Kranjski Gori smuka končuje konec marca oziroma v začetku aprila.

Na Voglu smuka vse do prvega maja

Na najvišje ležečem delujočem slovenskem smučišču, na Voglu, so v teh dneh namerili kar 3,5 metra snega. Več kot dva metra svežega snega je zapadlo od 24. februarja do danes, v tej sezoni skupaj že šest metrov, so sporočili z Vogla, kjer so smučarji včeraj uživali v pravi snežni pravljici.

Odprtih je vseh 22 kilometrov prog, tudi Žagarjev graben, obratuje pa vseh devet naprav. Smučanje zunaj urejenih prog je zaradi velike nevarnosti snežnih plazov nezaželeno, če ne celo prepovedano.

Do 10. aprila bo smučišče obratovalo vsak dan, potem pa glede na razmere. Ob koncih tedna pa vse do prvega maja pričakujejo odgovorni na Voglu, ki bi bili sicer precej bolj zadovoljni, če bi bile snežne padavine na Voglu razporejene bolj enakomerno in bi se razbohotile že na začetku snežne sezone, zato so razmišljanja o ureditvi sistema za umetno zasneževanje v teh dneh še bolj intenzivna.

Turisti bodo od 13. marca do konca sezone lahko izkoristili posebno ponudbo Smučaj brezplačno, kar pomeni, da bodo v primeru rezervacij pri izbranih ponudnikih za tri noči ali več vozovnice za Vogel dobili brezplačno.

Na Krvavcu dva metra snega in kopica zabavnih koncev tedna

Marca bo precej živahno tudi na Krvavcu, kjer imajo dva metra snega, smučišče pa bo obratovalo do 10. aprila.

Že jutri bodo tam gostili tradicionalni Retrofest, prihodnji konec tedna Label Outside is Free Festival (19. marec), za velikonočno nedeljo pa napovedujejo atraktivno Lužo, športno-zabavno prireditev, na kateri udeleženci v najrazličnejši opravi skačejo čez (ali v) bazen mrzle vode (27. marec).

Luža • 3 weeks to go

3 weeks to go - save the date!27. MAREC • PLAŽA • KRVAVEC

Posted by Luža on Sunday, March 6, 2016

Smuka na Rogli bo mogoča do 10. aprila

Na Rogli, kjer bodo obratovali do 10. aprila, imajo trenutno do 140 centimetrov (predvsem) naravne snežne podlage, vse smučarske in tekaške proge so urejene.

Vsak petek v marcu ženskam podarjajo nočno smuko, prihodnji teden pa organizirajo 7. Freestyle week, namenjen deskarjem in smučarjem prostega sloga. Do konca sezone bodo gostili še dva evropska pokala in svetovno mladinsko prvenstvo v deskanju na snegu.

V Kranjski Gori boste smučali do konca marca, lahko tudi dlje

Smučišče v Kranjski Gori bo predvidoma obratovalo do ponedeljka, 28. marca, če bodo vremenske in snežne razmere to dopuščale, bodo sezono podaljšali do 3. aprila 2016.

Trenutno imajo do 70 centimetrov naravnega in kompaktnega snega, smučišče pa obratuje od 8. do 13. ure.

Posebna akcija na Kopah

Do 3. aprila bo obratovalo tudi smučišče na Kopah, kjer imajo trenutno 130 centimetrov snega. Obratujejo vse naprave, tudi Partizanka 2 (črna proga), ki ni obratovala že vse od leta 2009.

Skupaj s spletnim portalom kuponko.si so pripravili akcijo, kjer lahko dvakrat dnevno smučarsko karto plus dvakrat malico (velja od ponedeljka do petka) kupite za samo 19,90 evra.

30-odstotni popust na Mariborskem Pohorju

Tudi Mariborsko Pohorje, kjer imajo do pol metra snežne odeje, bo odprto do 3. aprila. Kupci dnevnih smučarskih vozovnic imajo 30-odstotni popust.

Ne spreglejte