Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 9. 2012,
12.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 13. 9. 2012, 12.27

8 let

Dolenjci bodo zasedli prestolnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Že četrti teden zapored se bodo Dolenjci potili na rekreativnih tekih za pokal Dolenjske. V soboto, 15. septembra, bodo tekli v Novem mestu, kjer bo na sporedu Park tek.

Dolenjski pokal v rekreativnih tekih, katerih rezultati štejejo za pokal Teki Dolenjske, se počasi bliža sklepnemu dejanju. V soboto, 15. septembra, bo namreč potekal že 14 v seriji 18 letošnjih dolenjskih tekov. Organizatorji Društvo novomeških študentov "PARK" so poskrbeli, da se bodo na sobotnem Park teku lahko preizkusile vse generacije. Tako bodo sobotni tekaški praznik ob 16.30 odprli najmlajši, ki se bodo podili na razdaljah med 300 in 600 metri, medtem ko bodo članske vrste tekle na daljši razdalji.

V športnem parku Loka bo člane in članice pričakala 10-kilometrska trasa, ki jih bo s štarta ob 17.00 popeljala proti Župančičevemu sprehajališču v smeri Bršljin. Pot bodo nadaljevali mimo naselja Ceglenica in vasi Groblje do Češče vasi, kjer bodo obrnili in po isti poti tekli do cilja v športnem parku. Na 10 kilometrov dolgem teku bodo opravili tudi s tremi krajšimi vzponi, ki pa po zagotovilih organizatorji niso zahtevni. Lansko leto sta se na park teku najbolje znašla Mitja Krevs, ki je ciljno črto prečkal s časom 29:52,3, in Kristina Bele, ki je tek zaključila s časom 37:32,6.

Na Park tek, ki poteka v okviru Park Lige 2012 in ki je eden redkih tekov v novomeški občini v letošnjem letu, se morate prijaviti. Organizatorji bodo prijave zbirali na dan tekmovanja med 12.00 in 16.00, ko bo prijavnina za otoške teke znašala 5, za članske teke pa 8 evrov. Če raje tečete kot hodite, so prireditelji poskrbeli tudi za vas, saj bo v sklopu prireditve potekal tudi pohod okoli Novega mesta, na katerega se bodo pohodniki podali ob 16.00, za prijavnino boste odšteli 4 evre.

Ne spreglejte