Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2012,
13.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 6. 10. 2012, 13.07

8 let

Dolenjci na Grajskem teku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dolenjski pokal v rekreativnih tekih se bo v nedeljo, 7. oktobra, nadaljeval na Otočcu, kjer bodo ljubitelji teka pripravljenost preverili na 5. Grajskem teku.

Sezona rekreativnih tekov se počasi zaključuje, pred Dolenjci sta tako le še dve rekreativni preizkušnji, katerih rezultati bodo šteli za pokal Teki Dolenjske 2012. Predzadnji tekaški praznik bo na sporedu že v nedeljo, 7. oktobra, ko Društvo Vitezi Otoški prirejajo 5. Grajski tek. Organizatorji so poskrbeli, da se bodo na nedeljski tekaški prireditvi lahko preizkusile vse generacije. Tako bodo najmlajši ob reki Krki ob 11.10 začeli s teki na razdaljah med 200 in 1300 metri, medtem ko bo članske vrste pričakala nekoliko daljša trasa.

Člani in članice se bodo ob 11.00 v enajstih moških in petih ženskih kategorijah s štarta na jasi v bližini gradu Otočec podali dobrim osmim kilometrom naproti (dolžina proge 8150 metrov). Deloma asfaltna, makadamska in travnata proga, na kateri se bodo lahko trikrat okrepčali, jih bo s štarta popeljala ob reki Krki proti kampu, kjer sledi rahel vzpon do igrišča za golf. Del proge poteka po igrišču za golf do gradu Struga in se ob reki Krki vrne do kampa, kjer bodo tekači ponovili vzpon in se ob reki Krki vrnili na jaso. Lansko leto sta z Grajskim tekom najhitreje opravila Borut Zupet, ki je v cilj pritekel s časom 28:50, in Janja Bučar, ki je dobrih osem kilometrov pretekla s časom 34:57.

Če raje hodite kot tečete, so organizatorji poskrbeli tudi za vas, saj bo v sklopu nedeljskega dolenjskega športnega praznika potekal tudi pohod, na katerega se bodo pohodniki podali ob 10.30. Na teke in pohod, ki bodo potekali v vsakem vremenu, se morate prijaviti. Prireditelji bodo prijave zbirali na dan tekmovanja med 9.00 in 10.30, ko bo prijavnina za pohodnike in otroke 5, za odrasle pa 10 evrov.

Ne spreglejte