Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 9. 2012,
13.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rekreacija

Petek, 28. 9. 2012, 13.21

8 let

Dolenjski tekaški praznik ob kanjonu Kolpe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dolenjci bodo z rekreativnim tekaškim pokalom nadaljevali v nedeljo, 30. septembra, na sporedu 15. Obkolpski tek.

Tudi dolenjski pokal v rekreativnih tekih se počasi bliža h koncu, saj do zadnjega dejanja ostajajo le še trije teki. Že v nedeljo, 30. septembra, bo na sporedu 16 v seriji 18 tekov, katerih rezultati štejejo za letošnji pokal. Organizatorji Turistično športno društvo Kostel v sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije in nekaterimi soorganizacijskimi društvi so poskrbeli, da bodo tudi letos na 15. Obkolpskem teku tekaško pripravljenost lahko preverile vse generacije. Tako bodo najmlajši tekli na razdaljah med 300 in 600 metri, medtem ko bo ob dolini reke Kolpe članske vrste pričakala nekoliko daljša razdalja.

Člani se bodo s štarta v Gorenji Žagi pri Kostelu ob 11.00 v 11 moških in 5 ženskih starostnih kategorijah podali 14 kilometrom naproti. Resda se bodo spopadli z nekoliko daljšo traso kot na prejšnjih tekih, a kot zagotavljajo organizatorji, asfaltna proga ni pretežka. Je v celoti ravninska, se vseskozi nekoliko spušča in poteka po dnu kanjona reke Kolpe. Lansko leto je z Obkolpskim tekom najhitreje opravil Jože Bučar, ki je ciljno črto prečkal s časom 49:44, pri dekletih je bila najhitrejša Laura Šimenc, ki je za 14 kilometrov potrebovala 59:10.

Če raje hodite ali rolate, so organizatorji poskrbeli tudi za vas, saj se boste na nedeljskem športnem prazniku lahko tudi sprehodili ali rolali. Na nedeljske aktivnosti se morate prijaviti, in sicer bodo prireditelji prijave zbirali na dan tekmovanja na štartnem prostoru med 9.00 in 10.30, ko bo prijavnina za tekače in rolarje znašala 8 za mladino do 15. leta in pohodnike pa 5 evrov.

Ne spreglejte