Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 8. 2012,
13.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Četrtek, 30. 8. 2012, 13.10

8 let

Gorske tekače čaka 1320 višinskih metrov do Črne prsti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Primorci po kratkem premoru nadaljujejo z rekreativnim tekaškim pokalom, in sicer bodo v soboto, 1. septembra, na svoj račun prišli ljubitelji gorskih tekov. Sobotna postaja bo Črna prst.

Po dvotedenskem premoru se nadaljuje primorski pokal v gorskih tekih, ki poteka v okviru akcije Slovenija teče 2012. Na prvi septembrski dan Planinsko društvo Podbrdo in GRS postaja Tolmin organizirata 19. Tek na Črno prst, dvanajstega v seriji 15 tekov, katerih rezultati štejejo za letošnji pokal Klub primorski gorski teki, ki se bo sredi decembra zaključil s tekom na Tabor.

Organizatorji 19. Gorskega teka Ivana Anderleta na Črno prst so poskrbeli, da bo tekače v soboto ob 9.00 na štartu pri odcepu na železniško postajo Podbrdo v centru Podbrda pričakala 6,3 kilometra dolga gorska trasa. Udeležence bo proga, na kateri bodo morali premagati 1320 metrov višinske razlike, vodila po asfaltni cesti do vasi Trtnik, čez travnik nad vasjo in nato po označeni poti do cilja na vrhu Črne prsti. Gorski tekači, ki bodo tekli v petih ženskih in petih moških starostnih kategorijah, se bodo na poti lahko osvežili na dveh okrepčevalnicah, in sicer na Kalarskem Brdu (1050 m. n. v.) in na 6 kilometru (1600 m. n. v.) – travnik 200 metrov nad gozdno mejo.

Lansko leto sta na gorskem teku slavila Simon Alič, ki je ciljno črto na Črni prsti prečkal s časom 50:25, pri dekletih je s časom 1;08:02 slavila Mihaela Tušar. Rekord proge od leta 2006 drži Peter Lamovec, ki je za dobrih 6 kilometrov dolgo progo in 1320 metrov višinske razlike potreboval 47:46.

Trenutno v skupnem seštevku Kluba primorskih gorskih tekov v moški konkurenci vodi Borut Malavašič, drugi je Aleš Štor, tretji Simon Drole. Pri dekletih je v vodstvu Mihaela Tušar, sledita ji Urša Trobec in Irma Pivk.

Na sobotni tek se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave sprejemali na dan tekmovanja od 7.00 dalje na štartnem prostoru, prijavnina bo znašala 12 evrov. Minimalno garderobo, oddano na štartu do 8.00, bodo organizatorji dostavili na cilj.

Ne spreglejte