Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 9. 2012,
12.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Ponedeljek, 3. 9. 2012, 12.50

8 let

Habjan in Bajčeva zmagovalca Krevsovega teka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi Dolenjci so minuli vikend nadaljevali z rekreativnim tekaškim pokalom, ki jih je tokrat popeljal po Kriško-Polževski planoti, kjer sta slavila Toni Habjan in Urška Bajc.

Rekreativni tekaški pokali so po vsej Sloveniji v polnem pogonu in tudi Dolenjska ni izjema. Dolenjci so v sklopu pokala Teki Dolenjske, ki poteka v okviru akcije Slovenija teče 2012, gostili 12 v seriji 18 tekov, katerih rezultati štejejo za letošnji dolenjski pokal. Organizatorji TD Polževo in Višnja gora so poskrbeli, da so se na 8. Krevsovem teku lahko preizkusile vse generacije. Najmlajše je pričakala 800-metrska razdalja, rekreativci pa so tekli na 4,4-kilometrski trasi, na kateri sta bila najhitrejša Aljaž Robida (20:05) in Milena Renko (24:06).

Članske vrste so se v deževnem vremenu soočile z nekoliko daljšo traso, in sicer so tekači morali premagati 11 kilometrov asfalta, makadama in kolovoznih poti, ki so jih vodile po Kriško-Polževski planoti. Med člani se je s progo najbolje spopadel Toni Habjan (Višnja Gora), ki je v cilj pritekel s časom 42:55 in tako za dobre pol minute ugnal vso konkurenco. Na drugo mesto se je zavihtel Bojan Vidmar (DTP Trebnje), najboljšo trojico je zaključil Franci Menič (AK Portovald Novo mesto). Pri dekletih je bila najhitrejša Urška Bajc (Propad Engieering), ki je z 11 kilometri opravila v času 55:43 in žensko konkurenco prehitela za dobri dve minuti. Drugo mesto si je pritekla Ana Groznik (Višnja Gora), na tretjem pa je pristala Anja Hasičič (Fit Brežice).

Dolenjci ne bodo prav dolgo počivali, saj se bo dolenjski pokal v rekreativnih tekih nadaljeval že v nedeljo, 9. septembra, ko bo v Kostanjevici na Krki na sporedu 27. Kostanjeviški tek.

Ne spreglejte