Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 5. 2012,
15.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 10. 5. 2012, 15.18

8 let

Insport desetič ali Olimpija prvič?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto, 12. maja, bomo dobili zmagovalca najmočnejše slovenske floorball lige Terme Olimia. V finalu bosta palice prekrižala aktualni prvak FBK Insport in ljubljanska FBK Olimpija.

Naslov desetič v Škofjo Loko ali prvič v Ljubljano?

Sezona v slovenskem floorballu je pri koncu in čaka nas le še sklepno dejanje, ki bo odgovorilo, kdo je najboljši na slovenskem parketu. O zmagovalcu elitne floorball lige bo letos odločala ena sama tekma, zato se igralci FBK Insporta kot FBK Olimpije zavedajo, da prostora za napake ni.

Škofjeločani so do finala prišli s strahovito statistiko, redni del so zanesljivo končali na 1. mestu, edini par točk v 15. tekmah pa so prepustili prav sobotnim nasprotnikom. V končnici, kjer so ekipe igrale na tri zmage, so s 3:1 v nizih premagali borovniško ekipo, ki se bo v soboto borila za tretje mesto. V celotni sezoni so aktualni prvaki tako izgubili le dve tekmi v ligi Terme Olimia. V domači dvorani jim bo nasproti stala ekipa FBK Olimpije, ki se je sploh prvič uspela uvrstiti v finale najmočnejše slovenske floorball lige. Lansko leto je ljubljansko moštvo zasedlo končno tretje mesto, kar pomeni, da se jim v soboto obeta najboljša uvrstitev v zgodovini kluba. Floorballisti Olimpije so redni del končali na tretjem mestu, v končnici pa suvereno s 3:0 opravili z Žirovci in si zagotovili prvi finale.

Statistika govori v prid gorenjske ekipe, a ker bo o zmagovalcu odločila ena sama tekma, bi bile napovedi o zmagovalcu nesmiselne. Jasno je, da bosta obe ekipi morali igrati zbrano in predvsem pametno v obrambi, saj popravnega izpita ne bo. O tem, ali bodo Škofjeločani zmagovalni pokal že desetič pospravili v svoje vitrine ali pa bo ta prvič odšel v Ljubljano, bo namreč odločala dnevna forma in/ali slab dan nasprotnika. Sobotna tekma bo odigrana v škofjeloški dvorani Poden ob 19.30, kjer bo dobri dve uri prej, ob 17.00 potekala tekma za tretje mesto med FBC Borovnico in FBC Žiri.

V elito Jeseničani. Kdo iz elite?

Če bomo na novega prvaka morali počakati do sobote, pa je že sedaj jasno, da se med elito v ligo Terme Olimia selijo Jeseniški Thundersi, ki so letos igrali v nižji, 1. slovenski floorball ligi. Igralci iz gorenjske hokejske prestolnice so si elito priigrali s suverenimi igrami v rednem delu in končnici. Na zadnji tekmi, ki je odločala o potniku v elito, pa so s 5:2 premagali mlado ekipo Insporta, ki bo imela v soboto še eno priložnost za naskok na najmočnejšo ligo. Ob 14.30 se bodo mladi Ločani na Podnu udarili z letošnjimi udeleženci lige Terme Olimia Polycomom Brlogom in prav možno je, da bomo naslednje leto v eliti gledali dva Insportova predstavnika.

Ne spreglejte