Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 5. 2014,
18.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 31. 5. 2014, 18.15

8 let

Kako je atraktivna Špela spremenila lestvico prioritet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Špela Grošelj, ki smo jo prejšnja leta redno srečevali na dm teku, se je tokrat po Tivoliju namesto v modri majici s štartno številko sprehodila v sproščeni opravi in že na prvi pogled odlični formi.

Zakaj je torej tokrat ni bilo na štartu? "Danes izjemoma ne tečem na dm teku, saj sem na prireditev prišla direktno s 'špila'. Spala sem samo dve uri, nisem ravno pri močeh in v tem trenutku si ne predstavljam, da bi tekla čez Rožnik," je za Sportal hitela pojasnjevat atraktivna pevka, ki so jo tudi na neglasbeni prireditvi oblegali številni fotografi.

"Ta teden je za mano že šest treningov, ki sem jih s trenerjem opravila v fitnesu, štirikrat sem se odpravila na tek in mislim, da si moram ta konec tedna nujno vzeti čas za regeneracijo," je dejala Špela Grošelj, ki je pred štirimi leti na lestvici življenjskih prioritet šport postavila na prvo mesto.

Za športno življenje je zaslužen nekdanji fant

"Za to je zaslužen moj nekdanji fant, on me je pravzaprav vpeljal v šport, zdaj pa sem na točki, ko vse preostalo podrejam treningu. Najprej trening, potem pa vse preostalo. Priznam, prvi mesec je bila prava muka, po nekaj mesecih rednih treningov so se pokazali rezultati. Izgubila sem 16 kilogramov, motivacija pa je bila vedno večja. Telo preprosto kar kliče po športanju," pravi svetlolasa glasbenica, ki ji šport v trenutkih največje preobremenjenosti pomeni nekakšen ventil, s katerim vsaj uro ali dve odmisli obveznosti, ki jo čakajo. "Ne gre zgolj za telo, za postavo, ampak tudi za stanje duha," poudarja nekdanja članica priljubljene zasedbe Atomic Harmonic, ki danes stopa po samostojni glasbeni poti, treningov brez merilnih naprav pa si ne zna predstavljati.

"Sem multimedialen tip, pri teku obvezno potrebujem vse merilne naprave za merjenje srčnega utripa in razdalje ter mp3, ki mi daje ritem. No, zdaj sem vse skupaj zamenjala za aplikacijo 'RunKeeper' in ravno pred dnevi se mi je zgodilo, da se mi je med tekom nekako izmuznila iz roke in pristala med koprivami. Še dobro, da je 'teta' iz aplikacije nadaljevala svoj motivacijski monolog, saj ga sicer ne bi nikoli našla, razen če bi odšla po koso in odstranila vse zelenje," je opisala nezgodo in se zadovoljno muzala.

29-letno pevko boste najverjetneje srečali na Ljubljanskem maratonu, kjer se bo spopadla z 10- ali 21-kilometrsko razdaljo. "Bomo videli, kako bom pripravljena. Deset kilometrov lahko pretečeš brez treningov, direktno iz postelje, še posebej če si aktiven in treniraš v fitnesu, polmaratona pa pač ne," pravi Grošljeva, ki je, kar zadeva prigode na Ljubljanskem maratonu, najbolj ponosna na tisto pred dvema letoma, ko je sneg dodobra zdesetkal udeležbo, ona pa je kljub temu vztrajala. "Bila je prava drsalnica, po treh korakih si imel vodo v supergah, ampak ob prihodu v cilj sem bila presrečna in ponosna."

Ne spreglejte