Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2012,
11.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Petek, 10. 8. 2012, 11.47

8 let

Kdo bo prepričal kralja Matjaža?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Korošci nadaljujejo z rekreativnim tekaškim pokalom. V soboto, 11. avgusta, bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji daljših razdalj, ki bodo pripravljenost preverili na 31. Maratonu kralja Matjaža.

Prihajajoči vikend bodo Korošci zopet tekaško aktivni, saj se obeta že deseti v seriji 18. tekov, katerih rezultati štejejo za Štajersko-koroški pokal 2012, ki poteka v okviru akcije Slovenija teče 2012. V soboto, 11. avgusta, Športna zveza Črna na Koroškem prireja 31. Maraton kralja Matjaža, na katerem se bodo lahko preizkusile vse generacije. Najmlajši ljubitelji teka (do 10. let) bodo na nogometnem štadionu v Črni na Koroškem tekli na razdalji 800 metrov. Mlajše deklice in dečki, kadeti/nje in mladinci/ke se bodo lahko podali na trikilometrski tek, ki jih bo s štarta na štadionu NK Peca popeljal proti centru Črne skozi Rudarjevo, kjer se bodo pred mostom obrnili in pritekli nazaj na štadion.

Kdor ima raje daljše razdalje, se bo lahko odpravil na 10-kilometrski tek, ki bo štel za letošnji koroški tekaški pokal. In sicer bodo tekači s štarta na štadionu NK Peca tekli proti centru, skozi Rudarjevo in nato proti Jazbini, kjer se bodo obrnili in pritekli nazaj na štadion. Člani bodo tekli v osmih, članice pa v sedmih starostnih kategorijah. Na svoj račun bodo prišli tudi privrženci maratonske razdalje oziroma bolje rečeno polmaratona, ki se bodo na 21-kilometrsko razdaljo podali ob 17.00. Polmaratonci bodo tekli po isti trasi kot udeleženci 10-kilometrske razdalje, le da bodo pri Jazbini nadaljevali do MHE, kjer bodo obrnili in tekli nazaj na štadion NK Peca. Absolutne zmagovalke in zmagovalci malega maratona bodo prejeli denarne nagrade, 80 evrov za 3. mesto, 100 evrov za 2. mesto in 120 evrov za prvo mesto.

Na teke se morate prijaviti, in sicer bodo prireditelji prijave zbirali tudi na dan tekmovanja na prireditvenem prostoru do 16.00, ko bo prijavnina za trikilometrski tek znašala 5 evrov, za 10-kilometrsko razdaljo 12 evrov, za polmaraton pa 15 evrov.

Ne spreglejte