Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2013,
8.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 4. 9. 2013, 8.50

6 let, 7 mesecev

Klemen Dolenc: Raznoliki tekaški tereni in novi Salomon XR SWIFT

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če je bilo v navadi, da je vaš vsakdanji tek potekal po utečenih asfaltnih cestah je čas, da v svoj tekaški repertoar dodate nekaj raznolikosti in dinamičnosti.

Začinite svojo rutino in začnite tekaški trening od domačih vhodnih vrat, po urbanih mestnih ulicah, zavijte v naravo ter opravite aktiven trening, ki bo koristil tako vašim sklepom, kot tudi napredku v sami tehniki teka. Uporabite bližnji mestni park za tekaški poligon in izkoristite prednosti raznovrstnih terenov.

Ko tečemo po raznovrstnih podlagah moramo biti pozorni, saj se tehnika teka glede na teren spreminja. Na asfaltni podlagi smo hitrejši, tečemo po prednjem delu stopala oziroma prstih, med tem ko moramo biti na zahtevnejših terenih bolj previdni, kajti paziti moramo na pasti kot so korenine, kamenje, luknje ... Na terenu smo nekoliko počasnejši, potrebujemo boljšo stabilizacijo telesa, tečemo po prednjem delu stopala oziroma na spustih po celem stopalu. Pri teku v klanec pa se nam korak skrajša, nagib telesa je nekoliko naprej, postavitev stopala pa na prste. Bolj moramo biti pozorni tudi na sam pregled trase po kateri tečemo.

Salomon je za letošnjo jesen v ta namen predstavil novi model XR SWIFT, ki združuje lastnosti cestnih in trail tekaških copat. Gre za tekaško obutev, ki združuje kombinacijo blaženja in odzivnosti za tek po asfaltu z zaščito in oprijemom, ki ga potrebujemo pri teku v naravi. Univerzalen tekaški copat nam nudi blaženje in odzivnost kot ga poznamo pri cestnem copatu s pomočjo LT LIGHTWEIGHT MUSCLE in OS TENDON-om, ki izboljšata prenos energije iz petnega dela na sprednji del za še hitrejši in lahkotnejši korak.

Ko se asfaltna pot konča in zavijemo na teren, ki nam prinaša neravne, raznolike ovire pa potrebujemo dober oprijem in ustrezno zaščito za varen in pravilen tekaški trening. Contagrip® podplat zagotavlja ustrezen oprijem in vzdržljivost na zahtevnejših terenih in v različnih vremenskih pogojih, ki jih ponuja hladnejši del tekaške sezone.

Sistem enostavnega zavezovanja QUICKLACE™, v kombinaciji s Sensifit™ cik-cak konstrukcijo na zunanjem delu čevlja omogoča, da stopalo ostaja na istem mestu, ne glede na raznolikost terena. Rešitev za trening v slabših vremenskih pogojih pa je različica XR SWIFT z GORE-TEX® membrano, ki poskrbi, da vaša stopala ostajajo suha , tudi v ekstremnih situacijah.

XR SWIFT preseneča s svojo funkcionalnostjo in uporabnostjo, saj ga lahko uporabljamo prav na vseh terenih. Udobje, odzivnost in lahkotnost se lepo izkažejo pri hitrejšem teku na asfaltni in makadamski podlagi, med tem ko pri prehodu na teren pride do izraza tehnologija stabilnosti. XR SWIFT bi priporočil tako začetnikom za prve izkušnje na razgibanih terenih, kot tudi izkušenim tekačem za aktiven, dinamičen in raznolik trening.

Več informacij na www.intersport.si in na www.salomon.com/si.

Ne spreglejte