Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2013,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 10. 10. 2013, 11.29

8 let

Komisija je opravila vlogo prvega sita, zdaj ste na vrsti vi!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Predstavljamo vam 25 fotografij, ki si po oceni tričlanske strokovne komisije zaslužijo največ pozornosti. Preverite in glasujte za svojega zmagovalca!

Zdaj ste na vrsti vi! Vabimo vas, da glasujete za fotografijo, ki je v vaših očeh zmagovalka letošnjega fotonatečaja. Nagradili bomo avtorja dveh zmagovalnih fotografij, s praktičnimi nagradami pa razveselili tudi glasovalce.

Komisija je, kot že omenjeno, izmed 147 fotografij (veliko jih je na naš naslov žal prispelo tudi po izteku roka) skozi prvo sito spustila le 25 najboljših fotografij. Imeli so kaj videti in tudi o marsičem razpravljati.

Pogajanja okrog zmagovalca

Po besedah predsednika komisije, priznanega in večkrat nagrajenega športnega fotografa Sama Vidica, ki je letos na prestižnem mednarodnem natečaju fotografije na področju akcijskih in pustolovskih športov Red Bull Illume Image Quest 2013 prejel nagrado v kategoriji Wings (Krila), so bili člani komisije upravičeno prijetno presenečeni. "Ko smo opravili prvo sito, si natisnili 35 najbolj izstopajočih fotografij in jih obesili na steno, je bilo videti res vrhunsko. Za tri zmagovalne fotografije po izboru komisije smo se s Tino in Jasno pogajali skoraj eno uro. Vsak je imel svojega favorita, in zanimivo, največ razprave je bilo okrog tretjeuvrščene fotografije," je po žiriranju povedal Vidic.

Triki in ovekovečenje pravega trenutka

Najbolj množično ovekovečeni motivi so bili adrenalinski športi, kajtanje, kolesarjenje in tek. "Čeprav sem bil pozoren tudi na barve, kontraste in kompozicijo, pa je v ospredju zanimanja predvsem tisto, kar športnik počne na fotografiji. Če je na njej nek deskar v zraku, tega ne bi objavila nobena specializirana revija. Lahko gre za izvrstno fotografijo in kompozicijo, ampak če je dolgočasna, nimamo nič od nje. Na fotografiji mora biti ovekovečen res nek nor trik, ujeti je treba pravi trenutek. Nekaj fotografij smo izločili, ker so bile obdelane ali ker so zgrešile temo natečaja, sicer pa je povprečna ocena prispelih fotografij odlična," je komentiral Vidic, ki ga bodo fotografski izzivi v prihodnjih dneh popeljali na rajsko Tajsko in moderni Abu Dabi.

Ne spreglejte