Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 11. 2013,
11.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 5. 11. 2013, 11.02

6 let, 7 mesecev

Matej Slabe je prepričal z Nočno desetko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nočno desetko, impresivno fotografijo Mateja Slabeta, ki je nastala na najbolj obiskani nočno tekaški prireditvi v Sloveniji, je strokovna komisija Sportalovega fotonatečaja uvrstila na tretje mesto.

Matej Slabe je fotografijo posnel julija letos na Nočni desetki, zdaj že skoraj ponarodeli tekaški prireditvi na Bledu, ki je letos privabila skoraj štiri tisoč tekačev, med njimi tudi predsednika republike Boruta Pahorja in finančnega ministra Uroša Čuferja.

Slabe je ta večer kot eden od dveh uradnih fotografov posnel "le" kakšnih 1.200 fotografij, saj so časi, ko je tako kot večina, odkar razpolagamo z digitalni fotoaparati, "škljocal" vsevprek in se s terena vračal z nekaj tisoč fotografijami, že zdavnaj minili. "Raje lovim prave trenutke, če vem, da bo 'fotka' slaba, raje sploh ne pritisnem sprožilca," je v pogovoru za Sportal pojasnil 25-letni Tržičan, ki je fotografijo Nočna desetka izbral prav zaradi dežnih kapljic, ki ji dajejo pridih nenavadnosti.

"Pri fotografiranju sem si pomagal z dvema zunanjima bliskavicama, saj je bila na progi čista tema in je bilo delo z bliskavico edina možnost. Veliko ljudi misli, da so na fotografiji pršice, v resnici pa gre za dežne kapljice," je še povedal Slabe, ki se je s fotografijo začel intenzivneje ukvarjati v 4. letniku srednje šole, nato pa kljub resnim ambicijam – fotografiral je tudi za časnika Finance in Gorenjski glas –, da poskusi uspeti v svetu fotografije, presedlal v videoprodukcijo. "Moja osnovna namera je bila delati kot fotograf, a se je kmalu izkazalo, da v Sloveniji na tem področju ni prav svetle prihodnosti, medtem ko na področju videoprodukcije prav gotovo je," je prepričan ustvarjalec, ki je pred časom zasnoval tudi lastno podjetje, ki se ukvarja z multimedijsko produkcijo. Podjetje, ki zaradi avtorjevega priimka nosi zelo pogumno in zanimivo ime, SLABESCENE, se uspešno loteva snemanja reklam, videospotov in promocijskih spotov, Matej Slabe pa zadnja tri leta deluje tudi v kreativi na komercialni televiziji, kjer sodeluje pri snemanju resničnostnih šovov, kot so Gostilna išče šefa, Slovenija ima talent in Kmetija.

Ne spreglejte