Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 6. 2012,
10.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Torek, 12. 6. 2012, 10.20

8 let

Na Gorjancih slavila Habjan in Aljančičeva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rekreativni tekaški vikend se je ustavil tudi na Dolenjskem, kjer so priredili 7. tek na Gorjance, na katerem sta slavila Toni Habjan in Nataša Aljančič.

Dolenjci so svoje tekaške pripravljenosti že četrti vikend zapored lahko preizkusili na rekreativnih prireditvah, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012. Na sporedu je bil šesti v seriji 18. tekov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Teki Dolenjske, ki se bo sredi oktobra zaključil s preizkušnjo po Vinski cesti. Na nedeljski tekaški prireditvi, ki jo je organiziral Atletski klub Šentjernej, se je preizkusilo več kot 120 ljubiteljeve rekreacije, otroci so tekli na razdaljah med 300 in 1000 metri, člane in članice pa je pričakala 6,2 kilometra dolga proga.

Na članskem teku, ki je tekače vodil od Pendirjevke do Gorjancev pri Miklavžu in na katerem so morali udeleženci premagati 430 metrov višinske razlike, se je v moški konkurenci najbolje znašel Toni Habjan (Višnja Gora). Na Gorjance je pritekel s časom 27:21 in za dobro minuto ugnal drugo uvrščenega Jerneja Zormana (AD MASS), na tretje mesto je pritekel Aljaž Zalar (ŠD Lončar). Med dekleti je s 6,2-kilometrsko progo najhitreje opravila Nataša Aljančič (ŠD Lončar), ki je bila prva tudi na Urbanovem teku. Zmagovalka lanskega teka na Gorjance je ciljno črto prečkala s časom 33:45 in tako vknjižila novo suvereno zmago. Kot druga je v cilj pritekla Marta Plahuta (AK Radeče), ki je za Aljančičevo zaostala skoraj štiri minute, tretje mesto je pripadlo Anji Hasičič (AK FIT Brežice). Kljub suverenemu prvemu mestu Aljančičeva ni postavila rekorda proge, ki tako še naprej ostaja v lasti Mateje Šuštaršič, ki je leta 2007 progo pretekla s časom 29:57. Tudi v moški konkurenci rekord proge ni padel in ga tako od leta 2008 drži Boštjan Kozan, ki je za progo potreboval 25:55.

V dolenjskem pokalu v rekreativnih tekih sledita slaba dva tedna premora, ko se bo pokal z 8. Splavarjevim tekom nadaljeval 22. junija v Radečah.

Ne spreglejte