0
0
0
0
0
NATISNI PISAVA

Vadba z aplikacijo SportyPal

Avtor: G.J.

Ljubljana - Zima se je poslovila in gibanje na prostem postaja prijetnejše. Brezplačno mobilno aplikacijo SportyPal, ki beleži našo aktivnost, smo tokrat testirali med rolanjem.

0
0
0
0
0
Pin It

Po pripravi rolerjev na novo sezono in premaganih prvih metrih, ne da bi padli, je čas, da nastavimo še mobilno aplikacijo. Podobno kot aplikacije, ki smo jih testirali že pred tem, je tudi SportyPal sila preprost za uporabo. Pred prvo uporabo v kategoriji Moj profil (My profile) vnesemo podatke (višina, teža, starost, merski sistem …) in si na strani SportyPal.com ustvarimo svoj račun.

Pin It

Ko se aplikacija sinhronizira z GPS-signalom, izberemo novo aktivnost (zavihek New workout) in tip vadbe. Na voljo imamo širok nabor vadb: tek, hojo, rolanje, kolesarjenje … Med vadbo na ekranu spremljamo pretečen čas vadbe, razdaljo, ki smo jo že premagali, hitrost gibanja, povprečno hitrost in ''pokurjene'' kalorije. Na zavihku Zemljevid (Map) spremljamo, kje se nahajamo, kar pride prav rekreativcem, ki se radi izgubijo.

Pin It

Po končani vadbi shranimo podatke. Lahko jih takoj pošljemo na stran SportyPal.com ali jih delimo s prijatelji prek socialnih omrežij. V zavihku Moje vadbe (My activities) so shranjene vse vadbe, ki si jih lahko podrobneje ogledujemo. Pri podrobni analizi vadb je seveda najboljši računalnik. Po osvežujoči prhi že pregledujemo podatke, kot so razdalja, čas vadbe, povprečna hitrost, porabljene kalorije …

Pin It

Za tiste bolj radovedne so tu še podatki o najhitrejšem odseku trase (1500 m), največji hitrosti, povprečnem tempu, koliko smo se vsega skupaj dvignili in spustili. Analiziramo lahko vsak kilometer posebej. Večina teh podatkov je predstavljena v obliki grafikonov.

Pin It

Premagano razdaljo si lahko ogledamo na zemljevidu. Pravo podoživetje vadbe je 3D-ogled trase, po kateri smo se gibali. Na internetni strani so naše aktivnosti razdeljene po tipu vadbe. Tako lahko posebej pregledujemo vadbe teka, kolesarjenja … Zavihek Prijatelji (Friends) je namenjen deljenju informacij z drugimi uporabniki aplikacije.

Aplikacija po ničemer posebej ne izstopa od teh, ki smo jih že testirali. Morda je še najbolj drugačna po grafičnem vmesniku, ki je všečen, če ste bolj estetski tip človeka in dajete na to velik poudarek, sama uporabnost pa se pri tem ne izboljša. Tudi pri tej aplikaciji je formula za izračun kalorij osredotočena le na čas vadbe in razdaljo. Tek v hrib bo tako za aplikacijo le počasen tek, pri katerem boste ''pokurili'' malo energije, kar seveda odstopa od realnosti. Tudi dokaj dolga sinhronizacija z GPS-signalom pred začetkom vadbe je moteča. Na zemljevidu, ki se nam izriše na strani, hvalimo označen najhitrejši odsek trase. Možnost 3D-ogleda trase nam daje bolj plastično predstavo, kje vse smo se gibali.

Uporaba aplikacije SportyPal (vsebina je v angleškem jeziku):

Vadba z aplikacijo RunKeeper

Spet smo tekaško razpoloženi. Tokrat nas na poti spremlja brezplačna mobilna aplikacija RunKeeper, ki beleži našo aktivnost.

Vadba z aplikacijo Endomondo

Na sproščeni tek v naravi smo tokrat odšli v družbi Endomonda. Gre za priljubljeno brezplačno mobilno aplikacijo, ki spremlja vašo športno aktivnost.

Foto: SportyPal.com, YouTube
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Se bo slovenskim hokejistom na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A, v južnokorejskem Goyangu uspelo vrniti med elito?

Program Birokrat zdaj 50 % ceneje!

Celovit program za vodenje poslovanja podjetij. Izkoristite smešno nizke cene do 30.4.2014. Pohitite!

Nora znižanja kuhinj

50 % popust na delovne pulte in viseče dvižne elemente. Omare za aparate gratis! Dan Kuchen BTC in Kranj.

Prihranek pri ogrevanju: misija mogoče!

Znižajte stroške ogrevanja tudi do 30 %. Po prihranek in udobje v EcopAgent. Vaš partner v energetiki

oglasno sporočilo Zagotavlja