NATISNI PISAVA

Dolenjski pokal tudi v Semiču

Avtor: Sportal

Semič - Dolenjski pokal v rekreativnih tekih bo konec tedna kar dvakrat navdušil Dolenjce, poleg Radeč bodo tekači tekli tudi v Semiču, kjer bo v nedeljo, 24. junija, potekal 11. Tek po kraški učni poti.

Tekači na 9. teku po kraški učni poti Tekači na 9. teku po kraški učni poti Pin It

Dolenjci bodo ta konec tedna gostili kar dva rekreativna teka, katerih rezultati bodo šteli za pokal Teki Dolenjske, ki poteka v okviru akcije Slovenija teče 2012. Že v petek, 22. junija, bodo ljubitelji rekreativnega teka pripravljenost preverili v Radečah, v nedeljo, 24. junija, pa jih čaka še preizkušnja v Semiču. Društvo Semiških Brkačev namreč prireja 11. Tek po kraški učni poti, na katerem bodo tekli tako otroci, ki jih čakajo preizkušnje med 150 in 300 metri, kot rekreativci (2 kilometra) in članske kategorije, ki bodo tekle na 9,4-kilometrski progi.

Člani in članice bodo z najdaljšo preizkušnjo začeli ob 9.00, ko bo štart na glavni cesti pri gostilni Pezdirc. Krožna proga, ki poteka po rahlo razgibanem terenu z različno podlago (asfalt, makadam in gozdna pot), se zaključi na prireditvenem prostoru pri lesenem kozolcu za gostilno, kjer je tudi cilj dvokilometrskega rekreativnega teka in otroških tekov. Če raje hodite kot tečete, se boste lahko udeležili tudi uro in pol dolgega pohoda po okolici Semiča, ki se bo pričel ob 8.45.

Na teke in pohod se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali na dan prireditve, za članski in rekreativni tek med 7.00 in 8.45, za otroške teke med 10.00 in 10.50, ko bo startnina za članske teke znašala 10 evrov (otroci tečejo brezplačno), za pohod boste odšteli 5 evrov.

Program 11. Teka po kraški učni poti (nedelja, 24. junij, Semič):

- 7.00–8.45: prijave na članski tek (prijavnina 10 evrov),
- 8.45: začetek pohoda (pred gostilno Pezdirc v Semiču, prijavnina 5 evrov),
- 9.00: štart članskih tekov (9,4 kilometra),
- 9.05: štart rekreativnega teka (2 kilometra),
- 10.00–10.50: prijave na otroški tek,
- 11.00: otroški teki (150, 300 metrov).

Povabite naše bralce na Vašo prireditev

Na naši podstrani rekreacija Vam omogočamo, da na vašo prireditev povabite tudi naše bralce. Vse kar morate storite je to, da nam pošljete podatke, priporočljive so tudi slike, ki jih bomo objavili na naši spletni strani. Prav tako bomo z veseljem objavili kratko poročilce po končani prireditvi, kot tudi zanimive fotografije z dogodka.

Vse to in še več nam pošljite na: rekreacija@tsmedia.si

Pokal Teki Dolenjske 2012

Tudi Dolenjci bodo letos tekli, in sicer se bodo v okviru Dolenjskega pokala lahko udeležili kar 18. rekreativnih tekov. Prvi tekaški praznik na Dolenjskem bo prihodnjo soboto v Gabrovki.

Dolenjci v Radečah

Dolenjski pokal v rekreativnih tekih se nadaljuje že v petek, 22. junija, ko bo na sporedu 8. Splavarjev tek, na katerem bodo moči merili tako otroci kot članske kategorije.

Olimpijski tek na Obali

Na Obali se obeta športni vikend, v soboto, 23. junija, bo v Kopru v počastitev začetka olimpijskega gibanja potekal Olimpijski tek, ki se ga bodo udeležili tudi nekateri slovenski olimpijci.

Foto: www.refleks.us
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kateri je za vas naj nogometni zimski prestop na Slovenskem?

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Popusti v Big Bangu!

Ob nakupu nad 220€ takojšen 10% popust na vse kategorije. Preveri.

oglasno sporočilo