NATISNI PISAVA

10. slovenska ekstremna avantura (Adventure race Slovenia) od Pirana do Velenja

Od Pirana do Velenja, 440 kilometrov in 50 ur

Avtor: Pe. M.

Piran, Velenje - V Slovenijo prihaja najzahtevnejša športna prireditev v Evropi. Na tridnevni slovenski avanturi bodo športni ekstremisti v 50 urah opravili s 440-kilometrsko avanturo od Pirana do Velenja.

Spust po vrvi na lanskoletni preizkušnji Adventure race Slovenia. Spust po vrvi na lanskoletni preizkušnji Adventure race Slovenia. Pin It

Le še nekaj dni je pred drznimi pustolovci, ki bodo v petek, 22. junija, pričeli s tridnevno avanturo po skritih kotičkih Slovenije. 43 ekip se je letos ojunačilo in prijavilo na najbolj zahtevno športno prireditev v Evropi, ki bo letos že desetič obiskala naše kraje in ki jo ekipa Adventure race Slovenia prireja v sodelovanju s številnimi društvi, organizacijami in službami. Ekipe, ki prihajajo iz 16 evropskih držav (Švedske, Velike Britanije, Nizozemske, Danske, Estonije, Finske, Češke, Rusije, Nemčije, Hrvaške, Poljske, Francije, Slovenije ...), bo med petkom in nedeljo pričakala 400 kilometrov dolga ekstremna preizkušnja, s katero bodo opravili v 50 urah.

125 km pohodništva, 240 km kolesarjenja, 24 km veslanja … zgolj 50 ur

Avanturisti bodo s kolesom premagali 240 kilometrov. Avanturisti bodo s kolesom premagali 240 kilometrov.

In s kakšnimi podvigi se bo srečalo 43 ekip, ki bodo na avanturi morale v določenem času prečkati kontrolne točke? Na tridnevnem popotovanju od Pirana do Velenja se bo 130 pustolovcev spopadlo s 125 kilometri pohodništva, 240 kilometri kolesarjenja, 2 kilometroma jamarstva in plavanja, 24 kilometri veslanja, 10 kilometri nordijskega rolkanja Skike, 6 kilometri rolanja, kilometrom soteskanja, 100 metri spusta po vrvi. Vse to v zgolj 50 urah, brez postanka!

Že v sredo, 20. junija, se bodo avanturisti zbrali v Velenju, v četrtek, 22. junija, se bodo udeležili otvoritve jubilejne 10. prireditve, kjer jih bo nagovoril predsednik častnega organizacijskega odbora dr. Milan Zver. Takrat se bodo tudi seznanili s traso, ki jih bo letos popeljala po skritih kotičkih Slovenije, vse od morskega, kraškega, kotlinskega in gorskega predela. Svojo opremo (kolesa, rolerje, hrano in obleke), ki jo bodo potrebovali na progi, bodo pred tekmo morali oddati. V petek, 22. junija, jih bodo prepeljali na štart dirke v Piran, od koder se bodo ob 10.00 podali na slovensko avanturo. Kdo bo imel letos največ moči in kdo bo najhitreje opravil s 400 kilometri, bo znano v nedeljo, 24. junija, okoli 12.00, ko naj bi ekipe pustolovščino zaključile v Velenju. Vsekakor pa bodo zmagovalci vsi, ki bodo uspešno prestali slovensko avanturo.

Dirko 130 pustolovcev s 440 kilometri boste lahko spremljali na uradni spletni strani Adventure race Slovenija.

Foto: www.adventurerace.si

Ključne besede: rekreacija, slovenska avantura

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je trenutno najboljši športnik zime?

Zimske počitnice na morju!

Bogata animacija za vso družino, vodni užitki v notranjih bazenih, ugodni otroški popusti,... Hoteli Bernardin d.d.

Program Birokrat brezplačno

Brezplačna verzija omogoča tudi izdajo e-računov! Prava rešitev za fakturiranje in obračun potnih nalogov.

Kia - zmagovalna ponudba Australian open

Omejena količina vrhunskih vozil Kia kar do 6.600 EUR ceneje! Ponudba velja do konca turnirja AO.

oglasno sporočilo Zagotavlja