NATISNI PISAVA

Pred vrati je peti maraton Kostel

Avtor: Pe. M.

Fara - V Fari pri Kostelu prirejajo že 5. kolesarski maraton Kostel, na katerem bodo v soboto, 23. junija, ob dolini reke Kolpe zakolesarili tako najmlajši kot izkušeni kolesarji.

Kolesarji na lanskoletnem velikem maratonu Kostel. Kolesarji na lanskoletnem velikem maratonu Kostel. Pin It

Kolesarski klub Encijan v sodelovanju s Športnim društvom SIBOR v soboto, 23. junija, organizira že 5. kolesarski maraton Kostel - Costella. Gre za športno-rekreacijsko prireditev, ki bo potekala po dolini reke Kolpe in njeni okolici. Kolesarska prireditev je namenjena tako tekmovalnim kot rekreacijskim kolesarjem, saj sta pripravljeni trasi dveh težavnostnih stopenj. Poleg omenjenih tras pa bodo svojo traso imeli tudi otroci, saj so organizatorji z otroškim poligonom poskrbeli tudi za njih. Tako bodo otroci na prireditvenem prostoru pred OŠ Fara ob 11.00 spoznavali pravila varne vožnje s kolesom, se pomerili v spretnostni vožnji in se na koncu v spremstvu policistov odpeljali še na dvokilometrski mini maraton.

Pin It

Prireditev, ki je vključena v akcijo Slovenija Kolesari 2012, pa bo, kot rečeno, postregla tudi z maratonoma. Veliki maraton, ki je rekreativno-tekmovalne narave, je namenjen dobro pripravljenim kolesarjem. Na 82-kilometrski razgibani asfaltirani progi bodo kolesarji premagali 900 metrov višinske razlike in tekmovalni vzpon z višinsko razliko 400 metrov in dolžino 11 kilometrov.

Trasa Velikega maratona (82 kilometrov): Fara–Bilpa–Dol–Predgrad–Videm–Rajndol–Mozelj–Livold–Štalcerji–Kočevska Reka–Borovec–Dolenja Briga–Banja Loka–Fara.

Tekmovalni del Velikega maratona (11 kilometrov): Dol–Predgrad–Brezovica–Videm.

Mali maraton v dolžini 46 kilometrov je netekmovalne narave in je namenjen rekreativnim kolesarjem, ki bodo v soboto zapeljali po dolini Kolpe od Fare do Kota in ob Kolpi nazaj. Zahtevnost v celoti asfaltirane proge je lahka, večji del poti se kolesari po ravnini, povprečna hitrost je 25 kilometrov.

Trasa Malega maratona (46 kilometrov): Fara–Bilpa–Dol–Kot–Dol–Bilpa–Fara.

Na kolesarski maraton, ki poteka že peto leto in tako postaja tradicionalen, kar potrjuje tudi vedno večja udeležba (na prvem maratonu je kolesarilo 150 kolesarjev, na lanskem že 360), se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali tudi na dan prireditve.

Program 5. Kolesarskega maratona Kostel (sobota, 23. junij, Fara):

- 8.00-9.30: akreditacija udeležencev, zbiranje prijav na štartnem prostoru,
- 10.00: štart velikega maratona,
- 10.30: štart malega maratona,
- 11.00: začetek otroškega poligona,
- 13.00: spremljevalni program.

Več o 5. Kolesarskem maratonu Kostel in načinu prijave si lahko preberete na 5. maraton Kostel.

Maraton Franja triatloncu Plešetu

Festival kolesarstva Maraton Franja so z maratonskima preizkušnjama sklenili najvzdržljivejši kolesarji. Po lanskoletni italijanski prevladi je zmaga ostala doma, slavil je triatlonec David Pleše.

Foto: KK Encijan
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je favorit za naslov v letošnji sezoni nogometne lige prvakov?

Izberite najljubši okus bureka

Izbrali smo 5 receptov za čisto nov burek! Glasujte za najboljšega, morda ga boste kmalu lahko že poskusili.

Dovolj suhih in razpokanih podplatov!

Izberite edino pravo rešitev priznanih nemških proizvajalcev naravnih izdelkov. Akcija 1 + 1 gratis!

Jesenske počitnice na slovenski obali

Polpenzion že od neverjetnih 36 EUR! Doživite čudovito jesen na slovenski obali v Hotelih Bernardin.

oglasno sporočilo