NATISNI PISAVA

Dolenjci nadaljujejo v Ribnici

Avtor: Sportal

Dolenja vas pri Ribnici - Dolenjski pokal v rekreativnih tekih se bo v soboto, 7. julija, ustavil v Dolenji vasi pri Ribnici, kjer bodo ljubitelji rekreacije tekli na 11. Teku po Lončariji.

Tekači na štartu lanskega Teka po Lončariji. Tekači na štartu lanskega Teka po Lončariji. Pin It

Pokali v rekreativnih tekih so po vsej Sloveniji v polnem razmahu, tako tudi Dolenjci konec tedna nadaljujejo s tekaškimi prazniki, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012. V soboto, 7. julija, bodo tako gostili že devetega v seriji 18. rekreativnih tekov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Teki Dolenjske 2012. Športno društvo Lončar prireja 11. Tek po Lončariji, na katerem bodo tekaško pripravljenost lahko preverile vse generacije. Mladina bo v osmih starostnih kategorijah tekla na razdaljah med 300 in 2000 metri, rekreativce (nad 15 let) bo pričakala dvokilometrska trasa, člani pa bodo na glavnem teku tekli na nekoliko daljših progah.

Članske kategorije, katerih rezultati štejejo za dolenjski pokal, bodo v Dolenji vasi pri Ribnici tekle na 9,4-kilometrski progi. Moški bodo tekmovali v enajstih, ženske pa v petih starostnih skupinah, štart glavnega teka bo ob 18.30. Na tekaškem programu bo tudi tek trojk, v ekipi so lahko trije tekači, ki so se že v posamičnem teku prijavili za isto ekipo. Seštevajo se posamični doseženi časi, nastopiti pa morajo vsaj tri ekipe. Organizatorji so poskrbeli tudi za tiste, ki raje hodijo kot tečejo, ti se bodo na pohod odpravili ob 17.30

Na teke in pohod se morate prijaviti, in sicer bodo prireditelji prijave zbirali na dan prireditve med 16.00 in 18.15, prijaviti pa se morate 15 minut pred štartom. Prijavnina za člane bo znašala 10 evrov, za pohodnike in mladino do 15. leta 5 evrov, šolska mladina pa bo odštela 3 evre.

Lanska zmagovalca z glavnega teka po Lončariji sta Toni Habjan, ki je z 9,4-kilometrsko progo opravil v času 31:05, v ženski konkurenci je s 37:51 slavila Janja Bučar.

Spored 11. Tek po Lončariji:


- 16.00–18.15: prijave na teke,
- 17.00: štart mladinskih tekov (300, 600 metrov),
- 17.30: štart pohoda in rekreativnega teka (2 kilometra),
- 18.30: štart glavnega Teka po Lončariji (9,4 kilometra),
- 20:15: razglasitev zmagovalcev Teka po Lončariji.

Povabite naše bralce na Vašo prireditev

Na naši podstrani rekreacija Vam omogočamo, da na vašo prireditev povabite tudi naše bralce. Vse kar morate storite je to, da nam pošljete podatke, priporočljive so tudi slike, ki jih bomo objavili na naši spletni strani. Prav tako bomo z veseljem objavili kratko poročilce po končani prireditvi, kot tudi zanimive fotografije z dogodka.

Vse to in še več nam pošljite na: rekreacija@tsmedia.si

Pokal Teki Dolenjske 2012

Tudi Dolenjci bodo letos tekli, in sicer se bodo v okviru Dolenjskega pokala lahko udeležili kar 18. rekreativnih tekov. Prvi tekaški praznik na Dolenjskem bo prihodnjo soboto v Gabrovki.

Foto: ŠD Lončar
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

oglasno sporočilo