NATISNI PISAVA

Gorski tekači v Lipici

Avtor: Sportal

Lipica - Prihajajoči vikend bodo na svoj račun spet prišli gorski tekači, ki jih bo po teku na Dobrčo in Šentviško planoto v nedeljo, 8. julija, pričakala gorska preizkušnja v Lipici.

Pin It

Primorci z vso hitrostjo nadaljujejo z gorskimi teki, saj bodo v nedeljo, 8. julija, gostili že peto gorsko preizkušnjo v zadnjem mesecu. Na koledarju primorskih rekreativnih tekov je deveti v seriji 15 tekaških praznikov, katerih rezultati bodo šteli za pokal Klub Primorski gorski teki, ki poteka v okviru akcije Slovenija teče 2012 in se bo s Tekom na Tabor zaključil decembra. Športno društvo Kraški tekači Sežana bodo v nedeljo v Lipici priredili 8. Gorski tek na Kokoš, na katerem bodo članske vrste tekle na 3,2 kilometra dolgi progi.

Na nedeljskem gorskem teku, katerega štart bo ob 10.00 v Lipici (mejni prehod), bodo člani in članice tekli v petih starostnih skupinah. Pot jih bo od mejnega prehoda, ki je na 400 metrih nadmorske višine, vodila po makadamski cesti do planinske koče na Kokoši (674 metrov nadmorske višine). Na 3,2-kilometrski progi bodo tako tekači morali premagati 274 metrov nadmorske višine

Na teke se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali na dan prireditve pred štartom, ko bo prijavnina znašala 12 evrov.

Na lanskem gorskem teku sta s progo najhitreje opravila Kristjan Ipavec, ki je v cilj pritekel s časom 14:43, v ženski konkurenci je slavila Kristina Bele, ki je 3,2 kilometra in 274 metrov nadmorske višine premagala s časom 18:14. V seštevku pokala Klub Primorski gorski teki po osmih tekih trenutno vodi Aleš Štor, sledita mu Borut Malavašič in Simon Drole. Med dekleti je v vodstvu Urša Trobec, drugo mesto zaseda Mihaela Tušar, tretje pa drži Rada Milič.

Pester program Primorskih gorskih tekov

Čez dober mesec se bo začelo tekmovanje v Primorskih gorskih tekih. Za letos so pripravili 14 gorskih tekov, na štirih prizoriščih tudi za mlajše od 18 let.

Serija nočnih tekov se seli v Velenje

Po nočnih tekih v Kopru, Laškem, Celju in Kranju se "karavana" nočnih tekačev seli v Velenje, kjer bo v soboto, 7. julija, potekal nočni tek Galactica Velenje.

Dolenjci nadaljujejo v Ribnici

Dolenjski pokal v rekreativnih tekih se bo v soboto, 7. julija, ustavil v Dolenji vasi pri Ribnici, kjer bodo ljubitelji rekreacije tekli na 11. Teku po Lončariji.

Na Bledu zopet "Nočna 10ka"

Bled bo v soboto, 14. julija, zopet gostil Nočno 10ko, organizatorji Društvo Vitezi Dobrega Teka so pred tradicionalno prireditvijo predstavili podrobnosti in novosti, ki jih prinaša letošnji tek.

Foto: Thinkstock

Ključne besede: rekreacija, primorski gorski teki

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Pridi smučat na Golte!

Družinske zimske počitnice, otrok biva brezplačno. Pravo zimsko doživetje.

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

oglasno sporočilo