NATISNI PISAVA

Kateri 'uličar' bo najbolj pogumen v kletki strahu?

Avtor: Pe. M.

Ljubljana - V soboto bodo prišli na svoj račun ljubitelji ulične košarke ena na ena, saj se bodo najboljši posamezniki letošnje sezone za naslov in denarne nagrade pomerili v ''kletki strahu''.

Pin It

Po finalnih bojih Samsung državnega prvenstva v ulični košarki, ki so dali nove državne prvake, bodo možnost merjenja košarkarskih moči dobili še najboljši posamezniki letošnje sezone.

Ekipni del pestre sezone ulične košarke se je že zaključil s finalnimi boji najboljših ekip, ki so si finale prislužile s predstavami na regionalnih turnirjih v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Novem mestu. Zadnje ekipno dejanje letošnje ulične sezone je tako za nami, pred nami pa še za mnoge celo najbolj razburljiv del ulične košarke. Kongresni trg bo po finalnih bojih in majskem regionalnem turnirju na Prešernovem trgu v soboto, 21. julija, ob 12.00 že tretje ljubljansko prizorišče najboljših uličarjev. Na sporedu bo kletka strahu, ki bo dokončno spustila zastor nad letošnje boje uličnih košarkarjev na domačih prizoriščih.

Pin It

V tradicionalni Intersportovi kletki strahu se bo spopadlo 16 posameznikov, ki so skozi celotno sezono pod uličnimi obroči prikazali največ znanja in najbolj navdušili organizatorje. Znani so vsi uličarji, ki so si med sezono zagotovili nastop na enemu največjih uličnih spektaklov v Ljubljani. Ta zaradi mreže, ki ločuje gledalce in tekmovalce, daje občutek ameriškega geta. Občinstvu se bodo predstavili Boris Jeršin, Matevž Mikuž, Dragan Pušič, Igor Tratnik, Gašper Budkovič, Andrej Gliha, Gašper Jeromen, Rok Smaka, Jasmin Hercegovac, Žiga Percel, Aleksander Vojičić, Jaka Zagorc, Gašper Ovnik, Luka Završnik, Matej Pirija in Dejan Mlakar. Med najboljšo 16-erico ne bo nobenega košarkarja članskih zmagovalcev, saj bo ekipa Iščemo sponzorja takrat v Lozani lovila vstopnico na mednarodni Masters v Madridu. Za razliko od minulih sezon, ko je kletka strahu potekala v septembru, bo posameznik z največ iznajdljivosti, košarkarskega znanja, tehnične dovršenosti in samozavesti tokrat znan že julija. Tisti z največ poguma si bodo na sklepnem delu sezone razdelili tudi lep nagradni sklad v višini 1000 evrov.

Nekatere ekipe boje nadaljujejo v tujini: Atene, Madrid in Sevilla


Za nekatere uličarje pa julijska kletka strahu ne bo zadnja postaja v letošnji sezoni, saj so si ekipe na regionalnih turnirjih in na finalu priborile še vstopnice na mednarodne turnirje. Tako bodo državni prvaki, člani ekipe Iščemo sponzorja, odpotovali v Atene, kjer jih v avgustu čaka prvo uradno svetovno prvenstvo FIBA 3X3, ekipa Škorci si je z zmago na mariborskem turnirju zagotovila nastop na septembrskem Mastersu v Madridu, mladinski državni prvaki Indijanci pa bodo septembra odpotovali na mladinsko svetovno prvenstvo v Sevillo.

Pari 1. kroga Kletke strahu (Kongresni trg, sobota, 21. julija, 12.00):

Boris Jeršin – Matevž Mikuž

Dragan Pušič – Igor Tratnik

Gašper Budkovič – Andrej Gliha

Gašper Jeromen – Rok Smaka

Jasmin Hercegovac – Žiga Percel

Aleksander Vojičić – Jaka Zagorc

Gašper Ovnik – Luka Završnik

Matej Pirija – Dejan Mlakar

Sirtaki in skalp najboljših Iskalcem sponzorja

Ulični košarkarji so z zaključnimi boji na Prešernovem trgu sklenili deveto sezono Samsung ulične košarke. Znani so državni prvaki v štirih kategorijah, dve ekipi sta si prislužili svetovno prvenstvo.

Foto: Dominik Konjedič
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo vas je najbolj navdušil v 6. tednu?

Ugodno čiščenje poslovnih prostorov

Hitra odzivnost, izjemna kakovost, spoštovanje rokov, prilagodljivost in konkurenčne cene. Pokličite!

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

oglasno sporočilo