NATISNI PISAVA

Rekreativni tenisači pred spremembami

Avtor: Pe. M.

Rekreativni tenis se v Sloveniji razvija s polno hitrostjo, po junijskem prvem državnem prvenstvu za teniške rekreativce, se sedaj obetajo še spremembe na področju regionalnih rekreacijskih lig.

Rekreativne teniške igralce v Kamniku, Velenju in Ljubljani čakajo tri odprta prvenstva. Rekreativne teniške igralce v Kamniku, Velenju in Ljubljani čakajo tri odprta prvenstva. Pin It

Teniška zveza Slovenije (TZS) si pri popularizaciji tenisa prizadeva storiti še korak dlje. Po premiernem junijskem državnem prvenstvu, s katerim smo dobili prva državna prvaka v rekreativnem tenisu (Aleš Maček in Lea Sunarič op. a.), se v prihodnjih dneh in mesecih obetajo novosti tudi na področju regionalnih rekreacijskih teniških lig. Predstavniki TZS s predsednikom Markom Umbergerjem na čelu so dosegli dogovor z voditelji rekreativnih teniških lig. Ustanovljena je bila komisija za rekreativni tenis, katere glavni nalogi sta vzpostavitev sistema tekmovanj in rangiranja rekreativnih teniških igralcev. Eden glavnih ciljev je, da bi vsa rekreativna teniška tekmovanja v Sloveniji povezali in združili v enoten sistem tekmovanj pod okriljem TZS. Novonastala komisija je že opravila dobršen del naloge, kar je potrdil tudi njen predsednik Matjaž Pogačar: "Pripravili smo teoretična izhodišča za izpeljavo teniških tekmovanj za rekreativne igralce tenisa, jakostno lestvico rekreativcev in koledar tekmovanj do konca poletnega dela sezone."

Tako bomo že konec julija priča slovenskemu rekreativnemu teniškemu touru, ki bo do konca septembra obiskal tri slovenska mesta. Prvi v seriji odprtih tekmovanj bo Kamnik, ki bo po državnem prvenstvu zopet gostil najboljše teniške rekreativce. Na prvem turnirju, ki bo potekal med 28. in 30. julijem, bodo teniški igralci tekmovali v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji A (čisti rekreativci) in kategoriji B (nekdanji tekmovalci). Kamniški turnir z denarnim skladom 1000 evrov bo prvega ranga, kar pomeni, da bo zmagovalec v jakostno lestvico TZS vpisal 480 točk, poražencu v prvem krogu pa bo pripadlo 30 točk.

Drugo odprto prvenstvo v rekreativnem tenisu bo v Velenju na igriščih Šaleškega teniškega kluba med 24. in 26. avgustom, nato pa bo pot najboljše rekreativce popeljala še v prestolnico, kjer bo med 15. in 17. septembrom na sporedu še zadnje odprto prvenstvo, ki bo štelo za letošnjo lestvico. Po treh odprtih prvenstvih bo pred teniškimi igralci le še zaključno tekmovanje, ko se bo najboljša 32-ica med 29. septembrom in 1. oktobrom pomerila v Kamniku. Najboljšim igralcem in igralkam z zaključne lestvice TZS za rekreativce za leto 2012 bodo priznanja podelili na decembrski prireditvi TZS, ko jim bodo ob boku stali tudi naši profesionalci.

Razpored Odprtih prvenstev v rekreativnem tenisu:

- Kamnik (28.–30. julij),
- Velenje (24.–26. avgust),
- Ljubljana (15.–17. september),
- zaključni turnir najboljših 32 rekreativcev Kamnik (29. september–1. oktober).

Foto: Thinkstock
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Se lahko Maribor po blamaži v Londonu pobere in si zagotovi osmino finala lige prvakov?

Spoznajte program Birokrat brezplačno!

Brez stroškov vam postavimo poslovanje s programom Birokrat, ki vas bo navdušil s svojimi funkcijami.

Izkoristite ugodnosti v času sejma

Samo v oktobru si lahko izžrebate, poleg vseh akcij, še dodatni popust. DanKuchen BTC in Kranj.

Celodnevno razvajanje v BTC

V savno za dobro počutje kar 40 % ceneje!

oglasno sporočilo Zagotavlja