NATISNI PISAVA

2. dirka Pokala polanskih puklov (Vzpon na Pasjo ravan)

Kdo bo najhitrejši na vzponu na Pasjo ravan?

Avtor: Sportal

Todraž - Prihajajoči vikend bo postregel z drugo od štirih kolesarskih rekreativnih dirk, ki potekajo v okviru kolesarske akcije Pokal polanskih puklov. V nedeljo kolesarje čaka vzpon na Pasjo ravan.

Na vzponu na Stari vrh sta bila najhitrejša Goran Ikič in Špela Škrajnar. Na vzponu na Stari vrh sta bila najhitrejša Goran Ikič in Špela Škrajnar. Pin It

Pokal polanskih puklov, s katerim želijo prireditelji udeležencem predstaviti lepote in zanimivosti škofjeloškega hribovja, po uspešni lanski izvedbi letos doživlja nadaljevanje. Pred dvema tednoma je bila na sporedu prva od štirih samostojnih dirk, katerih rezultati bodo šteli za letošnji pokal. Na prvi postaji, vzponu na Stari vrh, sta slavila Goran Ikič in Špela Škrajnar. Že v nedeljo, 5. avgusta, pa bo na sporedu drugi vzpon, in sicer organizatorji ŠD Špik Lučine prirejajo vzpon na Pasjo ravan.

Ljubitelje kolesarskih vzponov bo v nedeljo ob 10.00 na štartu v Todražu pri Gorenji vasi pričakala 11-kilometrska proga, na kateri bodo morali premagati 550 metrov višinske razlike. Trasa se je od lanskega leta nekoliko spremenila in poteka na relaciji Todraž–Lučine–Pasja ravan. Kolesarji bodo sprva 1,3 kilometra kolesarili v zaprti vožnji, nato pa jih čaka preizkušanje kolesarske forme na progi s povprečnim naklonom 5 %, maksimalni naklon pa znaša 15 %. Udeleženci Pokala polanskih puklov zbirajo točke po t. i. smučarskem pravilu, tako da točke vknjiži 30 najhitrejših. Po prvi dirki v moški konkurenci trenutno vodi Goran Ikič, pri dekletih vodstvo drži Špela Škrajnar.

Na nedeljsko kolesarjenje se morate prijaviti, in sicer bodo organizatorji prijave zbirali na dan tekmovanja med 8.00 in 9.40 na igrišču v Lučinah, ko bo prijavnina znašala 15 evrov.

Program Vzpona na Pasjo ravan (Nedelja, 5. avgust):

- 8.00–9.40: prijave na kolesarski vzpon (15 evrov),
- 10.00: štart kolesarskega vzpona (štart v Todražu pri Gorenji vasi).

Po vzponu na Pasjo ravan bosta sledila še dva vzpona, in sicer bodo 18. avgusta premagovali 10 kilometrov dolgo pot na Javorč, v septembru pa jih čaka še najtežja naloga–vzpon na Blegoš, na katerem se bodo spopadli s 13 kilometri in 980 metri višinske razlike.

Kdo bo osvojil "polanske pukle"?

Poljanska dolina bo po uspešnem lanskem sklopu kolesarskih vzponov letos ponovno prizorišče Pokala polanskih puklov, ki ga soorganizirajo štiri lokalna društva.

Foto: Andrej Dolenc, ŠD Poljane
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Poznate krizo tretjega dne?

Dobra kondicija je najboljše zagotovilo, da bomo na smučanju uživali. Kriza tretjega dne se nas ne bo niti dotaknila.

Anketa

Kdo bi moral voditi slovensko smučanje?

Zdaj je čas za novo Kio!

Omejena zaloga vozil Kia pro_cee'd že za 9.990 EUR. Pohitite, na zalogi samo še 12 vozil.

Akcija: računovodstvo za pol cene!

Za prve 3 mesece vam priznamo 50 % popust na izbran paket. Pohitite, število paketov je omejeno!

DanKuchen podarja bon za 500 €

Bon velja za nakup aparatov po izbiri + dodatne ugodnosti v času sejma! Samo v salonu DanKuchen BTC in Šenčur Cubis.

oglasno sporočilo Zagotavlja