NATISNI PISAVA

Grandovčeva in Manfreda osvojila Klopni vrh

Avtor: Sportal

Štajerci so z rekreativnim tekaškim pokalom nadaljevali na gorskem teku na Klopni vrh, kjer sta slavila Daneja Grandovec in Jožek Manfreda.

Tekači na štartu 6,65 kilometra dolgega vzpona na Klopni vrh. Tekači na štartu 6,65 kilometra dolgega vzpona na Klopni vrh. Pin It

Z rekreativnimi tekaškimi pokali so minuli vikend nadaljevali tudi Štajerci, ki so gostili kar dva teka. V nedeljo so na svoj račun prišli ljubitelji gorskih tekov, saj je DTV Partizan Lovrenc na Pohorju organiziral 3. Gorski tek na Klopni vrh, že dvanajstega v seriji 18 tekov, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012 in katerega rezultati štejejo za Štajersko-koroški pokal 2012.

Daneja Grandovec je bila najhitrejša v ženski konkurenci. Daneja Grandovec je bila najhitrejša v ženski konkurenci. Pin It

Na štartu na 375 m. n. v. je tekače pričakala 6,65 kilometra dolga proga, ki jih je s Kovaške ceste vodila po gozdni cesti do cilja na 1262 metrov visokem Klopnem vrhu. V moški konkurenci se je z 887 metri višinske razlike najbolje spopadel lanskoletni zmagovalec Jožek Manfreda, ki je ciljno črto prečkal s časom 43:03 in tako konkurenco prehitel za skoraj dve minuti. Drugo mesto si je pritekel Ivan Hrastovec, najboljšo moško trojico je zaključil Mario Vračič. Tudi v ženski konkurenci, v kateri so dekleta tekla v šestih starostnih kategorijah, je slavila lanskoletna zmagovalka, in sicer se je zmage veselila maratonka Daneja Grandovec. Grandovčeva je na Klopni vrh pritekla s časom 52:54 in tako suvereno, s štirimi minutami prednosti, ugnala vse tekačice. Drugo mesto je pripadlo Manji Frece, tretja je bila Lucija Ankon.

Štajersko-koroški pokal v rekreativnih tekih se bo nadaljeval že konec prihodnjega tedna, ko bo v nedeljo, 26. avgusta, v Selnici ob Dravi na sporedu 9. Gorski tek na Sveti Duh.

Rezultati 3. Gorskega teka na Klopni vrh:


Moški absolutno (6,65 kilometra):
1. Jožek Manfreda 43:03
2. Ivan Hrastovec 44:40
3. Mario Vračič 45:07
4. Jože Mori 46:11
5. Miran Dovnik 46:24


Ženske absolutno (6,65 kilometra):
1. Daneja Grandovec 52:54
2. Manja Frece 56:55
3. Lucija Ankon 57:53
4. Katarina Konečnik 59:47
5. Marjeta Gomilšak 1;01:06

Povabite naše bralce na Vašo prireditev

Na naši podstrani rekreacija Vam omogočamo, da na vašo prireditev povabite tudi naše bralce. Vse kar morate storite je to, da nam pošljete podatke, priporočljive so tudi slike, ki jih bomo objavili na naši spletni strani. Prav tako bomo z veseljem objavili kratko poročilce po končani prireditvi, kot tudi zanimive fotografije z dogodka.

Vse to in še več nam pošljite na: rekreacija@tsmedia.si

Foto: Pek, DTV Partizan Lovrenc na Pohorju
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

oglasno sporočilo