NATISNI PISAVA

Rekordni Alič in Da Fornova kralj in kraljica Širokega

Avtor: Sportal

Most na Soči - Primorci so z gorskimi teki nadaljevali na vzponu na Široko, na katerem sta imela največ moči gorski tekač Simon Alič, ki je postavil nov najhitrejši čas proge, in Daniela Da Forno.

Pin It

Gorski tekači imajo v teh dneh kar nekaj priložnosti, da preverijo poletno tekaško pripravljenost. Tako so Primorci praznično sredo izkoristili za nadaljevanje pokala Klub Primorskih gorskih tekov, ki poteka v okviru akcije Slovenija teče 2012. Organizatorji Športno in kulturno društvo Lom so priredili 8. tekaški vzpon na široko, na katerem so se jim kot že tradicionalno pridružili še kolesarji.

Na štartu na Mostu na Soči pri mostu čez Idrijco je gorske tekače pričakala 4,7 kilometra dolga proga, katere povprečni naklon je 12,8 % in na kateri so morali premagati 600 metrov nadmorske višine. V moški konkurenci se je z deloma makadamsko, betonsko in travnato traso najbolje spopadel Simon Alič, sicer zmagovalec letošnjih primorskih gorskih tekov na Tabor, Špičasti vrh, Malo goro in Gradiškega gorskega teka. Alič je ciljno črto prečkal s časom 27:17,70 in s tem postavil nov rekord proge, ki ga je do srede s 27:24 držal Klemen Triler. Drugo mesto je pripadlo Danijelu Vinčecu, najboljšo trojico je zaključil Borut Malavašič.

Simon Alič je bil zopet nepremagljiv. Simon Alič je bil zopet nepremagljiv. Pin It

Pri dekletih je z gorsko progo najhitreje opravila Daniela da Forno, ki je slabih pet kilometrov pretekla v času 33:31,60 in tako za več kot minuto ugnala vso žensko konkurenco. Drugo mesto si je pritekla Mihaela Tušar, tretje pa Sergeja Lipušček. V skupnem seštevku primorskih gorskih tekov v moški konkurenci sedaj vodi Borut Malavašič, sledita mu Aleš Štor in Simon Drole. Pri dekletih je v vodstvu Mihaela Tušar, drugo mesto pripada Urši Trobec, tretja je Irma Pivk.

Primorski pokal v gorskih tekih bo sedaj dva tedna počival, nadaljevanje pa sledi 1. septembra, ko bo v Podbrdu na sporedu 19. Gorski tek na Črno prst.

Rezultati 8. vzpona na Široko:

Moški absolutno (4,7 kilometra):
1. Simon Alič 27:17,70
2. Danijel Vinčec 29:07,00
3. Borut Malavašič 29:20,40
4. Andrej Lindič 29:48,80
5. Martin Stenkovec 30:50,50


Ženske absolutno (4,7 kilometra):
1. Daniela Da Forno 33:31,60
2. Mihaela Tušar 34:50,30
3. Sergeja Lipušček 35:51,30
4. Urša Trobec 36:33,30
5. Ana Arh 36:38,00

Pester program Primorskih gorskih tekov

Čez dober mesec se bo začelo tekmovanje v Primorskih gorskih tekih. Za letos so pripravili 14 gorskih tekov, na štirih prizoriščih tudi za mlajše od 18 let.

Foto: PeK, Mateja Levpušček
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kateri je za vas naj nogometni zimski prestop na Slovenskem?

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Ugodno čiščenje poslovnih prostorov

Hitra odzivnost, izjemna kakovost, spoštovanje rokov, prilagodljivost in konkurenčne cene. Pokličite!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

oglasno sporočilo