NATISNI PISAVA

Slovenski rekreativni teniški tour 2012 (2. odprto prvenstvo - Velenje)

Rekreativci bodo loparje prekrižali v Velenju

Avtor: Pe. M.

Velenje - Naslednja postaja rekreativnega slovenskega tenis toura bo Velenje, kjer se bodo rekreativci med 24. in 26. avgustom merili na drugem odprtem prvenstvu Slovenije.

Jože Gorenc, finalist odprtega prvenstva v Kamniku. Jože Gorenc, finalist odprtega prvenstva v Kamniku. Pin It

Slovenski rekreativni tenis dobiva vse večjo veljavo in tudi na Teniški zvezi Slovenije si vse bolj prizadevajo popularizirati tenis tudi med rekreativnimi ljubitelji "loparja in rumene žogice". Po premiernem državnem prvenstvu za rekreativce sedaj sledi še serija odprtih prvenstev. Prva postaja je bil Kamnik , na katerem sta med čistimi rekreativci slavila državna rekreativna prvaka Aleš Maček in Lea Sunarič. Pred tenisači je tako druga postaja toura, in sicer se bodo za točke Teniške zveze Slovenije za rekreativce spopadli med 24. in 26. avgustom v Velenju. Organizatorji Tenis center jezero in TZS so poskrbeli, da se bodo igralci na osmih velenjskih igriščih pomerili v popoldanskih in večernih dvobojih, saj so vsa igrišča opremljena z reflektorji. Po mnenju prirediteljev bodo ti termini privabili še večje število gledalcev.

Velenjsko teniško tekmovanje bo prve kategorije, kar pomeni, da bo zmagovalec v jakostno lestvico TZS vknjižil 480 točk, poraženec v prvem krogu pa najmanj 30. Pri moških trenutno prvo mesto na lestvici drži aktualni državni prvak Aleš Maček, pri dekletih pa aktualna državna prvakinja Lea Sunarič. Poleg točk in pokalov si bodo najboljši zagotovili še praktične nagrade v višini 1000 evrov.

Na velenjski teniški turnir za rekreativce se morate prijaviti do torka, 21. avgusta, in sicer tako, da na spletni naslov tenis.rekreacija@t-2.net pošljete izpolnjene prijavnice.

Po Velenju se bodo teniški rekreativci v septembru spopadli še v Ljubljani, konec oktobra pa se bo slovenski rekreativni tenis tour vrnil na prizorišče letošnjega državnega prvenstva, v Kamnik.

Rekreativni tenis tour:

- 15. do 17. september: 3. odprto prvenstvo Ljubljana
- 29. september–1. oktober: zaključni turnir najboljših 32 rekreativcev Kamnik

Pred vrati prvo odprto prvenstvo

Po uspešno izvedenem prvem državnem prvenstvu za teniške rekreativce bo Kamnik prihajajoči vikend gostil še prvo odprto prvenstvo za rekreativce.

Rekreativni tenisači pred spremembami

Rekreativni tenis se v Sloveniji razvija s polno hitrostjo, po junijskem prvem državnem prvenstvu za teniške rekreativce, se sedaj obetajo še spremembe na področju regionalnih rekreacijskih lig.

Foto: Matjaž Pogačar, TC Jezero

Ključne besede: rekreacija, tenis tour Velenje

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kateri je za vas naj nogometni zimski prestop na Slovenskem?

Popusti v Big Bangu!

Ob nakupu nad 220€ takojšen 10% popust na vse kategorije. Preveri.

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

oglasno sporočilo