NATISNI PISAVA

Pokal polanskih puklov (3/4, Vzpon na Javorč)

Tretja postaja: Javorč

Avtor: Sportal

Todraž - Po vzponu na Stari vrh in Pasjo ravan je čas za tretjo kolesarsko postajo Pokala polanskih puklov. V soboto, 18. avgusta, bodo kolesarji točke lovili na vzponu na Javorč.

Kolesarji na lanskem vzponu na Javorč. Kolesarji na lanskem vzponu na Javorč. Pin It

Poljanska dolina bo prihajajočo soboto, 18. avgusta, ponovno prizorišče kolesarske akcije Pokal polanskih puklov, ki jo po uspešno izvedenih lanskoletnih kolesarskih vzponih letos ponovno soorganizirajo štiri lokalna društva. Za nami sta že prvi dve ( Stari vrh, Pasja ravan) izmed štirih dirk, katerih rezultati štejejo za letošnji pokal. Kolesarji pa so že v pričakovanju tretjega vzpona, vzpona na Javorč, ki ga prireja Športno društvo Sv. Urban.

Ljubitelje vrtenja pedal bo v soboto ob 10.00 na štartu v Todražu na parkirišču Rudnika Žirovski Vrh pričakala 10-kilometrska, v celoti asfaltirana, proga, na kateri se bodo morali spopasti s 499 metri višinske razlike. Kolesarji bodo prva dva kilometra in pol vozili v zaprti skupini za vozilom organizatorja, pred začetkom vzpona pa bo leteči štart, kjer se bo dirka odprla in boj za najvišja mesta se bo začel na 402 metrih nadmorske višine. Vzpon do cilja pri Lovski koči na Javorču (901 m. n. v.) je dolg 7,4 kilometra s povprečnim naklonom 6,7 %, moški ga bodo prevozili v sedmih, dekleta pa v treh starostnih kategorijah.

Ženski rekord vzpona na Javorč drži olimpijka Tanja Žakelj, ki je slovenske barve v Londonu zastopala v gorskem kolesarstvu. Ženski rekord vzpona na Javorč drži olimpijka Tanja Žakelj, ki je slovenske barve v Londonu zastopala v gorskem kolesarstvu. Pin It

Rekord vzpona na Javorč, ki bo deveti zapovrstjo, v moški konkurenci drži zmagovalec prvega letošnjega vzpona za Pokal polanskih puklov (vzpona na Stari vrh) Goran Ikič, ki je traso prekolesaril v času 19:56. V ženski konkurenci je rekordna znamka v lasti olimpijke Tanje Žakelj, ki je na Javorč prikolesarila s časom 24:35. Če bo komu od kolesarjev v soboto uspelo izboljšati rekordna časa, si bo prislužil denarno nagrado.

Na kolesarjenje se morate prijaviti, in sicer boste prijave lahko oddali na dan tekmovanja na štartnem prostoru v Todražu med 8.00 in 9.45. Odrasli bodo za prijavnino odšteli 15, otroci pa 10 evrov.

Program 9. Vzpona na Javorč (Todraž, sobota, 18. avgust):

- 8.00–9.45: prijave na kolesarjenje (15 evrov),
- 10.00: štart kolesarskega vzpona (10 kilometrov, 499 m. v. r.),
- 12.00: razglasitev rezultatov in podelitev nagrad.

Zmagovalci letošnjih vzponov Pokala polanskih puklov:

- Vzpon na Stari vrh (1/4): Goran Ikič in Špela Škrajnar
- Vzpon na Pasjo ravan (2/4): Primož Porenta in Valentina Rebec

Rebec in Porenta osvojila Pasjo ravan

Rekreativni kolesarji so minuli vikend nadaljevali s Pokalom polanskih puklov. Drugo v seriji štirih dirk, Pasjo ravan, sta dobila Primož Porenta in Valentina Rebec.

Kdo bo osvojil "polanske pukle"?

Poljanska dolina bo po uspešnem lanskem sklopu kolesarskih vzponov letos ponovno prizorišče Pokala polanskih puklov, ki ga soorganizirajo štiri lokalna društva.

Foto: alesfevzer.com, ŠD Sv. Urban
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Davčne blagajne so tu!

Še vedno nimate davčne blagajne? Nudimo vam celovito rešitev za davčne blagajne: Birokrat POS že od 99 EUR!

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

oglasno sporočilo