Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 9. 2012,
10.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rekreacija

Četrtek, 20. 9. 2012, 10.54

8 let

Po rekord Blegoša z olimpijko Žakljevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prihajajoči vikend bo na sporedu še zadnja postaja Pokala polanskih puklov, ko bo v nedeljo, 23. septembra, kolesarje v Hotavljah pričakal 13-kilometrski vzpon na Blegoš.

Trije vzponi (Stari vrh, Pasja ravan in Javorč) so že za kolesarskimi navdušenci, ki pedala vrtijo v okviru akcije Pokal polanskih puklov, ki ga z namenom predstavitve lepot in zanimivosti škofjeloškega hribovja soorganizirajo štiri lokalna društva. A pred privrženci vzponov je še en preizkus, verjetno najtežji v letošnjem pokalu. Zadnja postaja bo namreč 14. Vzpon na Blegoš, ki ga v nedeljo, 23. septembra, prireja ŠD Marmor Hotavlje.

Na štartu pred Zadružnim domom v Hotavljah bo udeležence ob 10.00 pričakala 13-kilometrska proga, ki jih bo proti cilju popeljala preko Suše in Črnega kala. Začetnih pet kilometrov je proga asfaltirana, ostali del pa bodo kolesarji, ki bodo tekmovali v devetih kategorijah, vozili po makadamu. Trasa je do Suše ravninska, nato pa se začne 10-kilometrski vzpon, na katerem bodo tekmovalci premagovali 980 metrov višinske razlike. Lansko leto sta z "blegoškim" vzponom najhitreje opravila Marjan Jauk, ki je v cilj prikolesaril s časom 45:44, pri dekletih je z ženskim rekordom proge (49:50) slavila londonska olimpijka Tanja Žakelj. Žakljeva je v zadnjih osmih letih na vzponu na Blegoš zmagala kar sedemkrat in tudi letos bo naskakovala zmago in morda nov rekord. Slednjega pri moških drži Robert Vrečer, ki je leta 2009 na Blegušu slavil z 39:26.

Na nedeljsko kolesarjenje na Blegoš se morate prijaviti. Organizatorji bodo prijave zbirali na dan tekmovanja med 8.00 in 9.30 na štartu, ko bo prijavnina znašala 15 evrov (oziroma nekoliko manj za občane Gorenje vasi – Poljan).

Ne spreglejte