Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 4. 2016,
17.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Thomas Bach Borut Pahor

Petek, 15. 4. 2016, 17.26

6 let, 6 mesecev

Predsedniška trojka na Kodeljevem odtekla častni krog (fotozgodba)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Ujemi olimpijsko normo | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Trije predsedniki, natrpan urnik in 400-metrski krog. Borut Pahor, Thomas Bach in Bogdan Gabrovec so ga pretekli v lahkotnem slogu, potem pa atletsko stezo na Kodeljevem prepustili rekreativcem, ki so lovili "olimpijsko" normo.

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach ima danes sila zaseden urnik. Potem ko se je že udeležil odprtja Slovenskega olimpijskega izobraževalnega centra v ljubljanskem BTC, se srečal s predsednikom vlade Mirom Cerarjem in predsednikom države Borutom Pahorjem ter se udeležil predstavitve olimpijske kolekcije, je v popoldanskih urah na Kodeljevem pretekel še častni 400-metrski krog.

 

Visoki športno-politični obisk, kjer sta mu družbo poleg Pahorja delala še predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, je potekal v okviru vseslovenskega projekta Ujemi olimpijsko normo, ki želi razmigati Slovence, eden od sodelujočih pa bo za svoj trud nagrajen z obiskom olimpijskega Ria.

 | Foto:

Kaj je projekt Ujemi olimpijsko normo?

Udeleženci projekta bodo lahko v petih slovenskih mestih opravili Cooperjev test v teku na 2.400 metrov, nato pa jih bo trenerska ekipa s slovenskim maratonskim rekorderjem Romanom Kejžarjem na čelu razdelila v tri skupine. Deležni bodo individualnih treningov, informacij o športni prehrani, zdravstvene in psihološke pomoči. "Olimpijsko" normo bodo poskušali podreti na sklepnem dogodku 18. junija, kjer jih bo čakal ponoven test. Nekdo izmed njih bo septembra odpotoval na olimpijske igre v Rio.

Bach je Slovenijo obiskal natančno 112 dni pred otvoritveno slovesnostjo olimpijskih iger v Riu. | Foto: Bach je Slovenijo obiskal natančno 112 dni pred otvoritveno slovesnostjo olimpijskih iger v Riu.

 

Thomas Bach se je uvodnem nagovoru zahvalil Pahorju, ker je ta pristal na to, da ga med tekom ne bo ponižal. "V našem športu (Bach je olimpijski prvak v floretu) tečemo največ 50 metrov, vaš predsednik pa je maratonec, tako da …," se je pošalil visoki nemški funkcionar, ki je obljubil, da bo stiskal pesti, da čim več slovenskih športnikov ujame normo za poletne olimpijske igre v Riu.

Tudi Pahor ni skoparil s pohvalami. Povedal je, da je Slovenija en velik športni park, ministrica Maja Makovec Brenčič pa je dodala, da je šport jezik, ki ga govori ves svet, je jezik, ki nas povezuje.

Nedanji in bodoči zmagovalci, kot jih je napovedal Pahor. Predsedniška trojka v družbi Maruše Mišmaš in Miroslava Cerarja. | Foto: Nedanji in bodoči zmagovalci, kot jih je napovedal Pahor. Predsedniška trojka v družbi Maruše Mišmaš in Miroslava Cerarja.

Sledilo je fotografiranje z nekdanjimi in bodočimi zmagovalci, kot ga je poimenoval predsednik Pahor. Trojki predsednikov sta se pridružila atletinja Maruša Mišmaš, ki že ima normo za Rio, in Miroslav Cerar, dvakratni olimpijski prvak v konju z ročaji.

Športno-politična trojka je pretekla 400-metrski krog, nato pa progo prepustila rekreativcem. | Foto: Športno-politična trojka je pretekla 400-metrski krog, nato pa progo prepustila rekreativcem.

Družba se je nato odpravila na lahkoten ogrevalni tek po 400-metrskem krogu športnega parka Kodeljevo …

 | Foto:

… nato pa mesto na atletski stezi prepustila rekreativcem. Med njimi so bili tudi mnogi znani obrazi, ki sodelujejo pri projektu Moja olimpijska norma.

Ogrevanje rekreativcev je vodil najboljši slovenski maratonec Roman Kejžar, ki je aktivno vključen v projekt Ujemi olimpijsko normo.  | Foto: Ogrevanje rekreativcev je vodil najboljši slovenski maratonec Roman Kejžar, ki je aktivno vključen v projekt Ujemi olimpijsko normo.

Po raztezanju, ki ga je vodil najboljši slovenski maratonec Roman Kejžar, se je lov na normo začel zares.

Obraz projekta Ujemi olimpijsko normo Maruša Mišmaš s trenerjem. | Foto: Ana Kovač Obraz projekta Ujemi olimpijsko normo Maruša Mišmaš s trenerjem. Foto: Ana Kovač

Smučarska skakalka Maja Vtič je aktivna tudi izven sezone.  | Foto: Ana Kovač Smučarska skakalka Maja Vtič je aktivna tudi izven sezone. Foto: Ana Kovač

Zbrano druščino je pozdravila tudi nekdanja smučarka Urška Hrovat. | Foto: Ana Kovač Zbrano druščino je pozdravila tudi nekdanja smučarka Urška Hrovat. Foto: Ana Kovač

Ne spreglejte