Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 8. 2012,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rekreacija

Torek, 7. 8. 2012, 9.49

8 let

Premierni Šmarski tek Malavašiču in Tušarjevi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Minuli vikend so z rekreativnimi tekaškimi pokali nadaljevali tako Štajerci kot Primorci. V Šmarju pri Sežani sta na premiernem teku slavila Borut Malavašič in Mihaela Tušar.

Rekreativni tekaški pokali, ki potekajo v okviru akcije Slovenija teče 2012, so po vsej Sloveniji že dodobra zakorakali v drugo tekmovalno polovico. Izjema niso niti primorski gorski teki, ki si v juliju in avgustu sledijo s polno hitrostjo. Tudi minuli vikend ni bil izjema, saj so v nedeljo, 5. avgusta, organizatorji Vaška skupnost Šmarje priredili 1. Šmarski tek, ki je razveselil predvsem ljubitelje gorskega teka in katerega rezultati bodo šteli za pokal Klub primorski gorski teki 2012.

Na enajstem teku od petnajstih, kolikor jih je v koledarju letošnjega primorskega pokala, je tekače na štartu v Šmarjah pričakala 7,7 kilometra dolga proga, na kateri so morali opraviti s 500 metri višinske razlike. V moški konkurenci se je na progi, ki je udeležence vodila po gozdnih poteh do hriba Tabor, od tam pa je sledil spust proti cilju v Šmarjah, najbolje znašel Borut Malavašič. Letošnji zmagovalec Šentviške planote, Kneškega in Petelinjskega teka je slabih osem kilometrov dolgo progo pretekel v času 32:23 in tako za dobrih deset sekund ugnal vso konkurenco. Kot drugi je ciljno črto prečkal Aleš Štor, tretje mesto pa je pripadlo Simonu Droletu. Pri dekletih se je z visokimi temperaturami in šmarsko progo najbolje spopadla Mihaela Tušar, ki je v začetku julija slavila na gorskem teku v Lipici in v Ponikvah. Zmagovalka je s progo opravila s časom 37:38 in žensko konkurenco ugnala za minuto in dvajset sekund. Drugega mesta se je veselila Urša Trobec, najboljšo trojico je zaključila Mojca Kermavnar.

Trenutno v skupnem seštevku primorskih gorskih tekov v ženski konkurenci vodi zmagovalka Šmarskega teka Mihaela Tušar, druga je Urša Trobec, tretje mesto pripada Irmi Pivk. Tudi v moški konkurenci vodstvo drži zmagovalec nedeljskega teka Borut Malavašič, sledita pa mu Aleš Štor, in Simon Drole.

Pokal primorskih gorskih tekov se bo nadaljeval že čez dober teden, ko bo v sredo, 15. avgusta, na Mostu na Soči na sporedu 11. Tekaški vzpon na Široko.

Ne spreglejte